Home / Nieuws uit de Kop / Gelderingen / ‘Gelderingen Vooruit’ organiseert avond over bier

‘Gelderingen Vooruit’ organiseert avond over bier

Steenwijkerwold/Gelderingen – De activiteitencommissie ‘Gelderingen Vooruit ‘ organiseert op vrijdagavond 23 november voor de liefhebbers een lezing over bieren met daarnaast  de proeverij er van. De Drentse amateur-bierbrouwkampioen Jan Spoelstra zal uitleg geven over het ontstaan van verschillende bieren en verdere verschillende wetenswaardigheden. Het gaat deze avond niet om het bekende biertje wat zo uit de tap of het flesje wordt gedronken, maar juist om de speciale soorten bier. Spoelstra, als lid van het Drentse Biergilde, zal ook de vragen, die ongetwijfeld zullen rijzen, gaan beantwoorden. Als tweede gedeelte van de avond is er de bierproeverij van meest exclusieve soorten. Folkert Munsterman zal namens Hotel Gelderingen, welke decor vormt,  de bijpassende hapjes kosteloos verzorgen. Aanvang van deze bijeenkomst is om 20.00 uur.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu