Home / Nieuwe berichten / Inloophuis Steenwijkerland kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

Inloophuis Steenwijkerland kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

campagnebeeldSteenwijk – Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand.

Stichting Inloophuis Steenwijkerland doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende Hand. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Steenwijkerland. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Het Inloophuis Steenwijkerland is een laagdrempelige ontmoetingsplaats, waar een luisterend oor geboden wordt aan mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden. Het Inloophuis richt zich op alle niet-medische zaken rondom kanker. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten en creatieve workshops.

Het Inloophuis Steenwijkerland staat nog in de kinderschoenen. Er zijn al een aantal activiteiten georganiseerd door de vrijwillige inzet van verschillende mensen. Naar een locatie wordt echter nog gezocht. Oranje Fonds Kroonappels kan het Inloophuis Steenwijkerland een impuls bieden door meer bekendheid in de regio waardoor zowel mensen met kanker en hun naasten als mensen die zich willen inzetten voor het Inloophuis hun weg weten te vinden.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X