Home / Gezondheid / Kick-off IRun2BFit CSG Eekeringe en RSG Tromp Meesters

Kick-off IRun2BFit CSG Eekeringe en RSG Tromp Meesters

irun2bfitDe KICK-OFF is het officiële begin van het project IRUN2BFIT, vanaf dit moment zullen alle brugklassers van beide scholen gedurende tien weken tijdens de lessen biologie en lichamelijke opvoeding bezig gaan met fitheid, gezondheid en lijfstijl. De KICK-OFF vindt plaats op woensdag 1 april in het Park Rams Woerthe, bij de muziekkoepel, om 14.00 uur.

Als afsluiting nemen alle leerlingen deel aan de Stone City Run op vrijdagavond 19 juni 2015. Dit is een loop evenement wat voor het tweede jaar door AV Start ’78 georganiseerd zal worden met de start bij de Meenthe en de finish op de Markt in Steenwijk. De leerlingen zullen deelnemen aan de 5 km loop. Naast deze afstand is er ook een 10 km en speciaal voor basisschoolleerlingen een 2,5 km.

Tijdens de KICK-OFF zullen alle deelnemende leerlingen, na een muzikale warming up en het gegeven startsein door Gerard Nijboer samen met iemand van het college B&W Steenwijkerland, een korte loop door het park volbrengen.

IRun2BFit: Mijn lijfstijl, mijn keuze!
IRun2BFit is een lesprogramma voor alle brugklassen (vmbo t/m vwo) van acht weken waarin ‘leren en doen’ vakoverstijgend plaats vindt. De basis wordt wekelijks gelegd bij de lessen biologie, lichamelijke opvoeding en tijdens de mentorles. Tijdens deze weken zullen de leerlingen werken aan het verbeteren van hun conditie op een speelse manier en worden ze ervan bewust gemaakt dat het belangrijk is om voldoende te bewegen en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. 


Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan wat fitheid is, hoe je hart en longen werken, maar ook kleding, voeding, hormoonhuishouding komen bijvoorbeeld aanbod. Het draait er bij dit project niet om wie er straks als eerste over de finish is, maar dat iedere leerling voor zichzelf uitgedaagd is om een gezonde leefstijl na te volgen.

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X