Home / Cultuur / Tribute to Louis Armstrong Band

Tribute to Louis Armstrong Band

Louis ArmstrongThe Tribute to Louis Armstrong Band geeft een concert in Jazzclub MusicArte in Hotel Huis ten Wolde in De Bult/Steenwijk op zondag 6 december a.s. om 15.30 uur.

Jazzclub MusicArte in Hotel Huis ten Wolde
De maandelijkse concerten georganiseerd door MusicArte, vinden plaats in Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde in De Bult/Steenwijk. Hun Kunstkamer wordt omgetoverd tot een jazzclub, hier is ruimte voor meer dan 250 gasten, er heerst een prettige sfeer. De gasten kunnen van te voren gebruik maken van een high tea, een lunch of na afloop van een 3-gangen keuze menu, dit alles in de vorm van een arrangement.

Tribute to Louis Armstrong Band
Het is er snikheet en broeierig als er ergens in New Orleans een straatjochie als oud vuil in een gevangenis wordt gegooid, even later gevolgd door overplaatsing naar een weeshuis waar hem een trompet in handen geduwd wordt. Tien jaar daarna zou het arme straatschoffie beginnen met het schrijven van muziekgeschiedenis. Als trompettist en zanger is het Louis Armstrong die op twintigjarige leeftijd de definitieve richting van de jazz en opvolgende popmuziek zal bepalen. Niet alleen Miles Davis, maar ook James Brown en Michael Jackson waren schatplichtig aan ‘Satchmo’. Aan de bekende lach van deze publiekslieveling ging een keiharde jeugd vooraf. Zonder vader en met een moeder in de prostitutie, groeide Louis op in het ruige straatleven van New Orleans. Hij kreeg te maken met armoede, rassendiscriminatie en justitie, maar ontdekte onderweg ook de jazz. En de jazz hem… Tromepettist/Vocalist Michael Varekamp en zijn fantstische band schetsen een intiem portret van deze meeslepende en melancholische persoonlijkheid die vijf huwelijken versleet, er een levenslange voorliefde voor cannabis op nahield en die net als iedere Afro American te maken kreeg met de power van de legale en illegale machten in het Amerika van de twintigste eeuw. ‘you can’t play a note which is not from Louis’ – Miles Davis.

Michael Varekamp  speelt op trompet & vocals, Ben van den Dungen saxofoon, Wiboud Burkens Piano & Hammondorgel, Harry Emmery Contrabas en Erik Kooger op drums.

Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex bassist in het Metropole Orkest) is al 40 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft 90 jazzalbums gemaakt met o.a. Johnny Griffin, Chet Baker, Duke Jordan en Freddy Hubbard. Harry gaf in 29 jaar meer dan 90 concerten op het North Sea Jazz festival. Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde nationale en internationale collega’s uit in jazzclub MusicArte. Deze zondag wordt zeker een middag met muziek van top niveau.

Zondag 6 december 15.30 uur, kassa open 14.45 uur. Tribute to Louis Armstrong Band, Jazzclub MusicArte in Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde, Onderduikersweg 6, De Bult/Steenwijk. Entree 15,-.

Bekijk ook

2000e bezoeker Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk

Afgelopen weekend deden de vrijwilligers van Museumhuis Rams Woerthe de deur open voor de 2000ste …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X