Home / Bedrijfsnieuws / Nederland maakt kilometers in strijd tegen belangrijkste doodsoorzaak vrouwen

Nederland maakt kilometers in strijd tegen belangrijkste doodsoorzaak vrouwen

ditzo-hartstochtPluchen blauw hart strijdt tegen hart- en vaatziekten ‘De Hartstocht’ gaat de strijd aan met doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen: hart- en vaatziekten. Een blauw pluchen hart met gps tracking-systeem moet zo veel mogelijk kilometers te maken om geld in te zamelen voor onderzoek dat zich richt op fatale hartaandoeningen bij vrouwen.

Heel Nederland wordt opgeroepen het hart te zoeken en mee te nemen. In het pluchen hart zit een gps-tracker, die precies bijhoudt waar het hart zich bevindt en hoeveel kilometers het aflegt. Het hart is al door een groot gedeelte van bekend en onbekend Nederland meegenomen. Lieke van Lexmond, Daphne Deckers, Heleen van Royen, Lil’ Kleine, Ellen Hoog, John de Wolf en Geer & Goor hebben het hart al in handen gekregen.

De teller staat al op € 205.060,– en de tocht is live te volgen op www.dehartstocht.nl

De donatie
Initiatiefnemer zorgverzekeraar Ditzo doneert €10,– per gemaakte kilometer en een bonus van €10,– euro voor elke (video)selfie die met hert hart wordt geplaatst op social media. De zorgverzekeraar zet hiermee een deel van haar marketingbudget in om de zorg te verbeteren.

Het onderzoek
De opbrengst van de Hartstocht gaat naar het Hart- en Vaatcentrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Onderzoekster dr. ir. Hester den Ruijter: “Elke dag overlijden er 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten, waaronder aan hartfalen. Bij vrouwen met hartfalen wordt vaak de verkeerde diagnose gesteld. Onderzoek naar hartfalen heeft in het verleden namelijk vooral plaatsgevonden bij mannen. Echter, vrouwen ontwikkelen een ander type hartfalen dan mannen. Bij vrouwen zijn er vaker problemen aan de kleine vaatjes in het hart terwijl bij mannen de grotere bloedvaten vaker dichtslibben. Het is daarom hoognodig dat er meer onderzoek wordt gedaan naar hartfalen bij vrouwen.”

Voor meer informatie, neem contact op via onderstaande gegevens. Voor meer info over de voorwaarden van de actie, ga naar: www.dehartstocht.nl

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu