Home / Cultuur / Vrijdag 24 februari gaat Filmhuis Veno Binnenstebuiten

Vrijdag 24 februari gaat Filmhuis Veno Binnenstebuiten

Filmhuis Veno heeft haar derde film op vrijdag 24 februari. Op deze nieuwe datum is er de film Binnenstebuiten te zien in de Burght te Vollenhove. We starten de film om 14.00 uur en de inloop is vanaf 13.30 uur. Elk kind betaald €4, een pauzedrankje en een lekkernij is daarbij inbegrepen.

Deze familiefilm heet in het Engels Inside Out en gaat over emoties van het meisje Riley. Alle mensen worden geleid door hun emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De gepersonifieerde emoties wonen in het hoofdkantoor, het controlecentrum in de geest, waar ze haar adviseren in het alledaagse leven. Riley is een vrolijk kind. Riley en haar emoties doen haar best om aan het nieuwe leven in San Francisco te wennen, maar dan gebeurt er iets wat het hoofdkwartier op stelten zet. Plezier, de belangrijkste emotie van Riley probeert er het beste van te maken, maar de anderen kunnen het maar niet eens worden over hoe ze moeten omgaan met de nieuwe woonplaats, het nieuwe huis en de nieuwe school.

De film kreeg lovende recensies, o.a. deze van de VPRO ‘ Binnenste buiten zet complexe psychologie om in een behapbaar verhaal, en zit tjokvol goede ideeën, sterkte grappen en warm sentiment. De conclusie over de rol van verdriet in het leven gaat verrassend diep, en net als in Toy Story-films wordt het verlies van kinderlijke onschuld op ontroerende wijze betreurd. Daarmee is Binnenstebuiten zo’n zeldzame familiefilm die misschien wel meer ouders vochtige ogen zal bezorgen dan kinderen’. Kortom, een film voor alle kinderen én hun ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes!

 

Zie onze website http://filmhuisveno.nl/

Of via facebook https://www.facebook.com/filmhuisveno

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X