Home / Bedrijfsnieuws / 5e plaats voor Brandweer Vollenhove

5e plaats voor Brandweer Vollenhove

Op zaterdag 4 maart werden de provinciale brandweer wedstrijden klasse 112 in Ens gehouden. 6 collega`s van de post Vollenhove deden hieraan mee. De organisatie heeft een scenario uitgezet wat als volgt luidde: prio1 Ongeval met beknelling, t.h.v. Waterkant 11b te Ens. Het contact met de melder is verbroken. Er is verder nog geen informatie beschikbaar. Met deze informatie reden wij naar het ongeval terwijl de bevelvoerder een voorlopig plan, verkenningsplan en plan + (wat als) maakte. Ter plaatse troffen wij een ongeval aan met auto – trekker. Bij de eerst verkenning zien wij twee slachtoffers één daarvan zakt in elkaar en dient te worden gereanimeerd. Het andere slachtoffer zit met een hoofdwond in de auto en moet via de achterkant worden bevrijd. In de tussen tijd komen wij er achter dat er in een omgevallen dixi ook nog een persoon zit, de vraag is alleen hoe die dixi omgevallen is. Bij verdere verkenning blijkt er een auto in het water te liggen hier halen wij een persoon uit doormiddel van een grijpredding. Alle personen zijn veilig door ons gered en overgedragen aan de ambulance. Het was aan de deelnemende ploegen de taak om deze inzet zo veilig, snel, zorgvuldig en efficiënt mogelijk onder controle te krijgen.

Voor ons was het een mooie dag en wij willen blusgroep Ens bedanken voor het organiseren van deze mooie wedstrijd.

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X