Home / Cultuur / “The Passion” in Vollenhove

“The Passion” in Vollenhove

Donderdag 13 april houdt de Raad van Kerken Vollenhove-Sintjansklooster haar eigen editie van The Passion.

Een werkgroep bestaande uit Jolanda Lassche, Dick Wolters, Esther Haasjes, Jaap Heetebrij en Leendert Verbaas is verantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement dat gehouden wordt op het Kerkplein en het Voorpoortplein in Vollenhove.

Op deze pleinen worden scénes gespeeld uit het lijdensverhaal van Jezus en een muziekband en een gelegenheidskoor en solisten brengen muziek die aansluit bij de gespeelde scénes.

Tijdens de Passion loopt een groep mensen met een groot verlicht kruis vanaf het Kerkplein naar het Voorpoortplein en weer terug.

De gehele tocht wordt gepresenteerd door verteller Esther Haasjes. Zij vertelt in gedeeltes het lijdensverhaal en brengt de stoet in beweging.

De wandeling op Witte Donderdag start omstreeks 20.00 uur op het Kerkplein.

Iedereen is welkom en mag gratis meewandelen. Er is een giftenpot voor de gemaakte onkosten. Bij de start krijgt iedereen die meeloopt een houten kruisje. Zo zal het voor wandelaars een bezinningsronde zijn: je loopt met je eigen kruis. Zo wil de Passion mensen met elkaar verbinden door het verhaal over Jezus te blijven vertellen.

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X