Home / Jongeren / Woensdag 3 mei skeelertoppers naar Steenwijk

Woensdag 3 mei skeelertoppers naar Steenwijk

In de Skeelerklim van Steenwijk komen woensdagavond 3 mei de toppers van het inline skaten in actie tijdens deze tweede wedstrijd van de competitie om de KNSB Marathon Cup 2017. Om 18.30 uur vertrekt een imposant damespeloton, gevolgd door masters. Een uur later gaan de heren om 19.30 uur van start met alle grote namen, onder wie de vorig jaar in Steenwijk Europees kampioen geworden Gary Hekman.

Bij de dames staat onder meer Irene Schouten op de deelnemerslijst, bekend ook van de mass start op de schaats. Op de skeelers zal zij in Steenwijk vooral tegenstand ondervinden van de Italiaanse Francesca Lollobrigida, die al twee keer de Klim van Steenwijk op haar naam bracht. Lollobrigida is meervoudig wereldkampioen in deze discipline en eveneens succesvol op het ijs. De verwachting is, dat ook Elma de Vries uit Meppel en de huidige sportvrouw van Steenwijkerland, Ineke Dedden uit Wanneperveen, van start gaan. Beiden deden afgelopen winter vooral van zich spreken op de Weissensee, waar Ineke Dedden nationaal kampioen werd en de solerende Elma door een valpartij in de laatste meters de winst in de grote natuurijswedstrijd ontging.

Grote kanshebbers bij de heren zijn oud-wereldkampioen Crispijn Ariëns (winnaar in 2013), de in wereldtitels grossierende Belg Bart Swings, de huidige nationaal kampioen marathonschaatsen Ingmar Berga en natuurlijk Gary Hekman, die naast het EK nog eens drie keer de triomf greep in Steenwijk.

De Klim van Steenwijk, de oudste skeelerwedstrijd van ons land, wordt op 3 mei voor de 33e keer verreden, andermaal op het (gratis toegankelijke) parcours Gagelsweg-Schansweg-Meppelerweg.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X