Home / Nieuwe berichten / Skeelerklim Steenwijk naar maandag 8 mei verplaatst

Skeelerklim Steenwijk naar maandag 8 mei verplaatst

De Skeelerklim van Steenwijk wordt verplaatst naar maandag 8 mei. Aanvankelijk zou deze tweede wedstrijd in de competitie om de KNSB Marathon Cup worden gehouden op woensdag 3 mei, maar dan is tegelijkertijd tevens de halve finale van Ajax-Olympique Lyon in de Europa League.

Na overleg met de gemeente Steenwijkerland en de sectie inline skating van de KNSB is besloten het evenement te verschuiven. ‘Dat is de beste oplossing’, geeft namens de plaatselijke organisatie Henk Ymker aan. ‘Want sportief minnend Nederland zit die avond vanaf kwart voor zeven aan de buis gekluisterd. Wanneer je dan op hetzelfde moment een publieksevenement organiseert, weet je van tevoren dat de belangstelling veel geringer zal zijn. En dan moet je niet willen. Daarom hebben we afgelopen weekeinde al meteen aan verplaatsing gedacht. Dat gaat echter niet zomaar in verband met de al verleende vergunningen, de KNSB-kalender, jury, parcoursvoorzieningen, enz. Het is toch gelukt en daar zijn we blij mee, ondanks het vele extra werk dat hiervan het gevolg is.’

De wedstrijd van Ajax tegen Olympique Lyon zou aanvankelijk op donderdag 4 mei worden gespeeld, maar vanwege de Dodenherdenking is het duel op last van de gemeente Amsterdam verplaatst naar woensdag 3 mei, aanvang 18.45 uur.

De Klim van Steenwijk is met de marathon van Oldebroek (Koningsdag) de oudste skeelermarathon van ons land. Het evenement prijkt maandag 8 mei voor het 33ste achtereenvolgende jaar op de kalender en begint om 18.30 met wedstrijden voor dames en masters, een uur later gevolgd door de heren. Op de erelijst staan de namen van alle toppers uit de marathonschaats- en skeelerwereld. De laatste jaren waren Bart Swings en Gary Hekman het meest succesvol. Laatstgenoemde werd vorig jaar in Steenwijk Europees kampioen.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X