Home / Nieuwe berichten / Meer toppers maandag in actie tijdens Skeelerklim

Meer toppers maandag in actie tijdens Skeelerklim

Schaatsrevelatie- Patrick Roest en Simon Schouten naar Steenwijk. Tot de deelnemers aan de Klim van Steenwijk behoren maandag de 21-jarige Patrick Roest en de bekende marathonschaatser Simon Schouten. Roest was deze winter de nummer twee van het wereldkampioenschap allround schaatsen in Hamar achter Sven Kramer. Volgens kenners is hij de beoogde opvolger van Kramer, omdat hij allround is en vooral ook de 1500 meter beheerst.

De ‘zilveren’ Roest kan als de revelatie van het afgelopen schaatsseizoen worden aangemerkt. In Groningen werd hij aan het begin van het seizoen uitgeroepen tot winnaar van de KNSB Cup.

Simon Schouten (26) grossierde in schaatsoverwinningen op kunst- en natuurijs, won de eerste natuurijsmarathon in de afgelopen winter in het Drentse Noordlaren en zegevierde in de finales van de marathoncompetitie en de Grand Prix op natuurijs op het Runnmeer in Zweden.

Schouten en Roest komen voor het eerst in actie in de Klim van Steenwijk, waar zij het moeten opnemen tegen andere toppers als Gary Hekman (Europees kampioen), oud-wereldkampioen Crispijn Ariëns, de huidige nationaal kampioen op natuurijs (Weissensee) Ingmar Berga, Niels Mesu en een ander groot talent: Chris Huizinga. De vorig jaar in Steenwijk Europees kampioen bij de beloften geworden Groninger heeft inmiddels een plaats in de ploeg van Lotto-Jumbo afgedwongen en wordt dus ploegmakker van Kramer en Roest.

Bij de dames zijn de afgelopen dagen Bianca Roosenboom en Daphne Hendriks toegevoegd aan het sterke gezelschap, dat verder bestaat uit o.a. Elma de Vries, Noraly Berber Vonk, Manon Kamminga, Lisa van der Geest, lokaal favoriet Ria Westenbroek en Janita Willems-Krediet, die vorig jaar in Steenwijk tweede werd in de Europese titelstrijd achter de Duitse Katharine Rumpus.

De dames komen maandag om 18.30 in actie, de heren om 19.30 uur.

Bekijk ook

Eric Corton na 10 jaar terug op het toneel in voorstelling ‘Ma’

Het is 10 jaar geleden dat hij voor het laatst in een theatervoorstelling stond. Veel …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X