Home / Bedrijfsnieuws / Tante Lien op bezoek bij Indonesische Pasar Siang

Tante Lien op bezoek bij Indonesische Pasar Siang

Genieten van de Indonesische cultuur op de kleinste, maar gezelligste Indische markt van het Noorden

Indonesische sferen midden in dierenpark Taman Indonesia. Alweer de 11e Pasar Siang wordt dit jaar gehouden op 6 en 7 mei 2017. Dit jaar met bijzonder bezoek van de enige echte tante Lien. Wieteke van Dort zal als de gezelligste Indische tante een bezoekje brengen aan het dierenpark en haar bevinden over de Loewak en het lekkere eten delen met het publiek.

 Uiteraard is er meer cultuur te snuiven op de Pasar Siang. Zangeres Melanie Foeh geeft een show zaterdag. Die dag is er tevens een Balinese dansworkshop en een demonstratie op het bamboe instrument de Angklung. Op zondag kun je genieten van Pentjak Silat, Javaanse dans en Hans Milane.

 Pasar Siang
Genieten van live muziek, meedoen met de djembe of Angklung, het kan allemaal op de Pasar Siang in dierenpark Taman Indonesia. Uiteraard zijn er ook heerlijke Indonesische lekkernijen aanwezig, kun je snuffelen op de Indische markt of bij de rijdende waroeng en genieten van optredens van Hans Milane, Melanie Foeh, Bali Ayu Budaya of Pentjak Silat. Kinderen kunnen zich verkleden in Indonesische kledij, kijken naar ‘Kantjil’, het wayang schimmenspel, of snuffelen tussen Indische kinderboeken. Daarnaast zijn er diverse kramen met (reis)informatie over Indonesië, sarong kebaya’s, kookgerei en nog veel meer. Meer informatie over het programma vindt u op www.taman-indonesia.nl

Wieteke van Dort als ‘tante Lien’.
Op zondag 7 mei zal Wieteke van Dort als tante Lien de gasten van Taman Indonesia kennis laten maken met haar Indische avonturen en de bezoekers het gevoel geven bij haar in het park ‘op visite ‘ te zijn. Naast de hilarische uitspraken van tante Lien zal zij ook bekende nummers zoals ‘Arm Den Haag’ en ‘Geef mij maar nasi goreng’ ten gehore brengen.

Wieteke van Dort werd op 16 mei 1943 in Soerabaja, Indonesië geboren. Op 14 jarige leeftijd kwam zij met haar familie naar Nederland om zich in Den Haag te vestigen. Na haar middelbare schoolopleiding ging Wieteke naar de toneelschool in Amsterdam, waarna ze vier jaar speelde bij de Nieuwe Komedie/Toneelgroep Arena. In 1978 kwam Wieteke op televisie als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA. Dat had verstrekkende gevolgen. Er kwamen drieduizend brieven na de eerste aflevering en tot op heden leeft Tante Lien voort.

Maar pas veel later, toen haar kinderen groter werden besloot Wieteke om af en toe ‘s avonds weer op te treden. Men vroeg telkens om Tante Lien dus in deze creatie bleef zij doorgaan. Zij speelde en zong op Pasar Malams, in theaters en op Indische feestavonden.

 

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X