Home / Gezondheid / Workshops EHBO aan kinderen door Rode Kruis

Workshops EHBO aan kinderen door Rode Kruis

Op donderdag 11 mei vindt er van 19.00 tot 22.00 uur een workshop EHBO aan baby’s en kinderen plaats op de RSG Tromp Meesters, locatie Lijsterbesstraat 1 in Steenwijk. Tijdens deze workshop leer jij wat je moet doen als je kindje zich verslikt of bijvoorbeeld een fikse schaafwond oploopt. Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling terecht na een ongeval thuis. Met de kennis die je tijdens de workshop opdoet, leer jij je kindje in veiligheid brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen. Aanmelden kan op www.kindeneerstehulp.nl.

In drie uur tijd oefen je met andere deelnemers de EHBO-vaardigheden bij de zeven meest voorkomende ongevallen: bewusteloosheid, verslikking, huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging. Je ontvangt gratis de mini-gids “EHBO aan baby’s en kinderen” en een bewijs van deelname. Alle (aanstaande) ouders, grootouders en verzorgers zijn van harte welkom! De kosten voor de workshop worden in de meeste gevallen via de zorgverzekeraar in het aanvullend pakket vergoed. Deze workshop kan ook op iedere gewenste locatie en datum georganiseerd worden. Bijvoorbeeld op locatie van een kinderdagverblijf of consultatiebureau. Neem contact op met het projectteam via ehboijsselland@rodekruis.nl voor de mogelijkheden.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X