Home / Bedrijfsnieuws / 25 jaar Danscentrum Lensink

25 jaar Danscentrum Lensink

Zaterdag 20 mei viert Danscentrum Lensink, gevestigd in De Meenthe te Steenwijk, zijn 25 jarig jubileum. Al 25 jaar leert Richard Lensink mensen dansen en stimuleert zijn leerlingen ook om sportief en samen uit te zijn, met tijd voor elkaar in een gemoedelijke sfeer.

In de sfeervolle zaal met gezellige zitjes en bar verzorgen Richard en Judith samen de lessen. Professioneel en klantgericht zijn de kernwoorden als het gaat om de Ballroom- en Latin-danslessen. Met net zoveel plezier en gedrevenheid geven zij speciale dansen, zoals Boogie Woogie, Rock & Roll, Salsa en Argentijnse Tango. Richard vindt: ‘Dansen is net lopen, het is niet moeilijk, wel gezellig en gezond.’ Naast de lessen zijn er regelmatig op zaterdagavond danscafés en op wisselende avonden ‘borreluurtjes’. Op deze pasjesavonden kunnen de leden ook hulp vragen bij dansvariaties die nog niet goed genoeg gaan.

Veel stellen willen op hun trouwdag de openingsdans doen, soms op een eigen choreografie, en komen om dat te leren. De prachtige danszaal nodigt ook uit voor het vieren van feesten en partijen.

Vanuit Danscentrum Lensink wordt veel meer gedaan dan alleen dansles geven, vaak met hulp van een groep vrijwilligers. Denk aan ‘Steenwijk danst’, ‘Culturele wereldreis’ tijdens de Vestingfeesten, de ChaChaCup, of dansen op scholen zoals bij de Koningsspelen en speciale lessen voor basisschoolleerlingen in hun school, het SchoolDance project.

Richard ging 30 jaar geleden als jongen wat schoorvoetend naar dansles en tot zijn verbazing vond hij dansen toch wel heel leuk. In de loop der jaren heeft hij prijzen gewonnen met dansen. Hij werd in de klasse tot 18 jaar tweede van Nederland. En in de Hollands Masters bereikte hij op 18-jarige leeftijd de top 12. Als 22-jarige wedstrijddanser begon hij zijn eigen dansschool. Nu vindt Richard samen een avondje uit belangrijker dan competitie. Judith danst al vanaf haar veertiende. Ze ging wedstrijden dansen en assisteren in de dansschool. Daar leerden ze elkaar goed kennen. Inmiddels zijn ze 20 jaar een paar.

In dit jubileumjaar is er voor nieuwe leden een speciale inschrijvingsaanbieding, namelijk gratis deelname aan het kerstbal met buffet in 2017. Of kiezen voor een gratis, volwaardige proefles op elke eerste les bij de starterscursussen. Meer informatie op www.danscentrumlensink.nl of Facebook (dansschoollensink), Twitter (richardlensink) en YouTube (danscentrum lensink).

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X