Home / Cultuur / Koloniefeest Willemsoord met André Hazes jr en Mooi Wark

Koloniefeest Willemsoord met André Hazes jr en Mooi Wark

Niemand minder dan André Hazes jr, de formatie Mooi Wark, Ancora en Stef Ekkel treden zaterdagavond 1 juli op tijdens het Koloniefeest in Willemsoord, dat op de eerste zaterdag van juli de achtste editie gaat beleven. Behalve dit door Wille Oosterhuis te presenteren topprogramma in de Mega Tent zijn er gelijktijdig tevens activiteiten in de Rock Tent en vragen ’s middags een speciaal kinderprogramma en het traditionele beachsoccer toernooi de aandacht.
‘We zijn er weer helemaal klaar voor’, zo verwoordt Maik Vaartjes mede namens de medeorganisatoren Jeroen Bos, Jeroen Hettinga, Ronnie Jongschaap en Folkert Wisman. Met z’n vijven namen ze acht jaar geleden het initiatief voor dit koloniefeest, dat inmiddels ‘een begrip’ is geworden en ongetwijfeld weer een grote aantrekkingskracht zal hebben op het publiek. Behalve de bovengenoemde toppers zal ook de allround coverband Summerland optreden als ‘huisband’ van het Koloniefeest.
Anderhalf jaar geleden is André Hazes jr al vastgelegd voor de eerste zaterdag van juli in Willemsoord, waar eveneens Mooi Wark voor het eerst zijn opwachting zal maken. De 23-jarige Hazes maakte de afgelopen drie jaren furore in de Amsterdam (binnenkort Johan Cruijff) Arena, waar hij als gastzanger het Toppers Concert opluisterde. Begin dit jaar trok zijn eerste grote soloconcert in de Afas Live (de vroegere Heineken Music Hall) twee keer een volle bak, hetgeen in oktober waarschijnlijk ook het geval zal zijn, wanneer hij in Ahoy zal optreden. André scoorde met de albums ‘Mijn beste vriend’, ‘Leef’ en ‘Wijzer’ en bracht eerder met de single ’He Ouwe’ een ode aan zijn al weer 13 jaar geleden overleden vader.

‘Plat als wat’
Mooi Wark viert dit jaar het 25-jarig bestaan als Drentse band, waarvan leadzanger-gitarist Bert Koops al vanaf de oprichting deel uitmaakt. Samen met William Bossing (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en John Roffel (drums) zal hij de grote hits van Mooi Wark laten weerklinken in Willemsoord, waar zeker nummers uit het in Grollo opgenomen album ’Zo plat als wat’ zullen worden gespeeld.
Ancora was eerder te bewonderen tijdens het Koloniefeest, waar Harm Wolters, Patrick van Bree en Patrick Jongschaap nummers van het jongste album ’Door weer en wind’ en vanzelfsprekend de nieuwe single ‘Door storm en woeste regen’ laten horen.
Voor de nodige sfeer zal zeker ook volkszanger Stef Ekkel zorgdragen, de man die al (bijna) 20 jaren de stemming erin weet te brengen en vorig jaar samen met René Karst succes had met de kraker ‘Liever te dik in de kist’.
Voor het tweede jaar op rij is er tevens een Rock Tent, waarin de regionale topbands Bogey & the Longhorn, The Moonshine Ramblers en Exploding Pudding zullen optreden. Presentator is William ten Kate.
Aan het voor het vierde jaar te houden beachsoccer toernooi nemen 10 voetbalteams (vier spelers en een doelman) uit de regio mee. Een vriendenteam uit Steggerda verdedigt de vorig jaar behaalde titel.
De gratis toegankelijke kindermiddag begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur, waarbij opnieuw voor een attractieve invulling wordt gezorgd. Dit keer met een kinderzweef- en draaimolen, maar ook met een klimtoren en stormbaan. Verder zijn er springkussens en voert SV Herculus streetdance demonstraties uit. De muziek wordt deze middag verzorgd door DJ Roepie Roepie. Voor kaarten en info: www.koloniefeesten.nl

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X