Home / Cultuur / Fietsexcursie door Paasloo en de Weerribben

Fietsexcursie door Paasloo en de Weerribben

De Weerribben kent iedereen en ook haar schoonheid en aantrekkelijkheid, maar Paasloo is ook een mooie streek met een prachtig coulisselandschap en een paar unieke monumenten, waarvan er geen ander in Nederland is nl. de Kunstbunker en de Tonmolen.

Op onderstaande data kun je deelnemen aan een unieke excursie, de start is bij het Kerkje in Paasloo aan de Binnenweg. Bij deze excursie wordt een kijkje genomen in het Paasloër kerkje uit 1336. Men bezoekt het graf van de ‘dichter van het Verlangen’ J.C. Bloem, daarna wordt een kijkje genomen bij de Kunstbunker. Vervolgens fietst men richting Kalenberg en wordt een bezoek gebracht aan de eendenkooi. Via Kalenberg en Ossenzijl gaat het verder naar het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl. Daarna gaat het naar de tjaskermolen en via de Hoogeweg rijdt men weer naar Paasloo waar tot slot de Tonmolen wordt bekeken.

Afstand ruim 20 km. Duur ongeveer 3 uur.
Opgave: 0561-450596 of 06-40020372 Meer info: https://goo.gl/sIBW55

Start Kerkje Paasloo, Binnenweg 2. Kosten volwassenen € 5,00 incl. € 2,50 voor bezoek Kloosterkooi. Kinderen t/m 12 jaar € 3,00. Aanvang 13.15 uur

Data: zaterdag 8 juli, zondag 16 juli en vrijdag 28 juli; vrijdag 4 aug. en zaterdag 12 aug.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X