Home / Bedrijfsnieuws / Herontwikkeling woongebied Canneveltstraat in Vollenhove

Herontwikkeling woongebied Canneveltstraat in Vollenhove

Aangepast plan biedt ruimte aan 29 nieuwe sociale huurwoningen

De eerste drie fasen van de herontwikkeling van het woongebied rond de Canneveltstraat in Vollenhove zijn al afgerond. Nu willen Wetland Wonen Groep en de gemeente ook de vierde en laatste fase realiseren. Binnen het aangepaste plan dat er ligt, is ruimte voor 26 woningen en 3 appartementen bestemd voor sociale huur. Wethouder Bert Dedden: ‘Het is allemaal wat ruimer van opzet geworden. Dat geldt ook voor de parkeergelegenheid. Al met al ligt er wat ons betreft nu goed plan dat we graag in ontwikkeling willen brengen. Voordat we de procedure starten, willen we de schetsen aan omwonenden en andere belangstellenden laten zien. Dat doen we, samen met de ontwikkelaar Wetland Wonen Groep, tijdens een inloopavond op 6 juli a.s.’

Het woongebied ligt tussen de Canneveltstraat, Van Middachtenstraat, Doeveslag en De Wheeme in Vollenhove. Ten opzichte van het vorige plan zijn een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. De oorspronkelijke 16 zorgappartementen zijn geschrapt, aangezien deze in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg zijn voorzien. Hierdoor is in het gebied meer ruimte ontstaan voor de in totaal 29 nieuwe sociaal huurwoningen en voor het parkeren.

Inloopavond
Samen met Wetland Wonen Groep wil de gemeente op donderdag 6 juli 2017 de schetsen van het aangepaste plan aan omwonenden en andere belangstellenden laten zien. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur is er een inloopavond in de Burght in Vollenhove. Wethouder Bert Dedden: ‘We horen dan graag reacties en eventuele ideeën en suggesties. Met deze input gaan we vervolgens het plan in procedure brengen. Dat begint met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan.’

 

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X