Home / Nieuws uit de Kop / Blokzijl / Theo Versteeg wordt lijsttrekker voor D66

Theo Versteeg wordt lijsttrekker voor D66

Tijdens de Algemene Afdelingsvergadering van afgelopen vrijdag, hebben de leden van D66 Steenwijkerland voor Theo Versteeg gekozen als hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Theo Versteeg is sinds 2014 raadslid voor D66 in Steenwijkerland. In de periode 2010 – 2014 was hij actief als burgerraadslid bij de partij en heeft hierdoor veel ervaring en dossierkennis opgebouwd. “We hebben al veel bereikt als D66 in Steenwijkerland, maar zijn nog niet klaar. Ik wil mij inzetten om de successen van afgelopen jaren voort te zetten.” zegt Versteeg tijdens de presentatieronde.

Emmy Elgersma
De andere lijsttrekkerskandidaat was Emmy Elgersma uit Steenwijk. Zij heeft in de steunfractie van D66 al meerdere malen haar bijdrage geleverd en is actief voor het schrijven van het nieuwe verkiezingsprogramma. “Een groep enthousiaste leden is hier al volop mee bezig om een fris en lokaal programma neer te zetten.” Daarnaast werkt Elgersma als advocaat en heeft veel kennis van onder andere de gemeentewet.

Landelijke partij maar lokaal gericht
D66 landelijk scoort de laatste jaren goed in de verkiezingen en Versteeg gaat in Steenwijkerland ook voor een mooi resultaat. Het beleid van D66 is erg gericht op wat er lokaal speelt, ondanks dat het een landelijke partij is. Zuinig zijn op het landschap en omgeving werd onlangs nog verwoord bij de discussie over de omgevingsvisie. Volgens Versteeg moet er aandacht blijven voor de laagvliegroutes van Lelystad Airport en dat het landschap niet volgebouwd wordt met nieuwe gebouwen, zonder dat er iets met de oude gebouwen gedaan wordt.

In 2010 was D66 Steenwijkerland door één raadslid vertegenwoordigd en sinds 2014 door drie raadsleden en een wethouder. “De constructief kritische houding heeft een positief effect gehad op het gevoerde beleid en dat willen we de komende jaren kunnen verbeteren, maar op z’n minst kunnen continueren.”  Theo is blij met het vertrouwen dat de partij in hem heeft en gaat met de hulp van het huidige team én nieuwe talentvolle D66’ers vol enthousiasme de verkiezingen in.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X