Home / Bedrijfsnieuws / KopTop deelt antizwerfvuil-stickers uit aan bewoners Giethoorn.

KopTop deelt antizwerfvuil-stickers uit aan bewoners Giethoorn.

Waren de ondernemers in Giethoorn blij dat de toeristen massaal hun weg weer vonden naar het pittoreske Giethoorn, wordt het idyllische schouwspel heden ten daags wreed verstoord door zwerfvuil en toeristen die brievenbussen voor prullenbakken aanzien.

Anneke Schreur, bestuurslid KopTop, mede-Giethoornbewoner en ondernemer, wordt regelmatig benaderd door Gietersen die het helemaal zat zijn met de zwerfvuiloverlast. Dit heeft, volgens Jan Oort van Oort-Seinen, mede te maken met het feit dat de gemeente een aantal jaren geleden aan het Binnenpad een aanzienlijk aantal vuilnisbakken heeft verwijderd als bezuinigingsmaatregel. Hier zijn wel grote prullenbakken voor terug gekomen, maar deze zijn zo ver van elkaar verwijderd, dat de toerist de dichtstbijzijnde brievenbus als alternatief gebruikt om zijn / haar afval te deponeren.

Als belangenbehartiger van o.a. de Gieterse ondernemers vond KopTop dat er een oplossing geboden moest worden aan de Gieterse bewoners om hun tegemoet te komen in deze kwestie. “De recreatieondernemers in Giethoorn zijn blij met de toegenomen stroom van toeristen, maar begrijpen heel goed dat de inwoners van Giethoorn en Dwarsgracht niet zitten te wachten op andermans vuilnis”, vertelt Roel van Hoorn, de nieuwe voorzitter van KopTop. “Wij hebben een sticker laten maken die verspreid zal worden onder alle inwoners van Giethoorn en Dwarsgracht. Deze kan men op hun brievenbus plakken. Hierop staat duidelijk vermeld dat de brievenbus geen plek is voor vuilnis.”

 

“Daarnaast heeft KopTop iemand van de gemeente in het centrum van Giethoorn rond geleid om te laten zien waar de vuilnisbakken nu staan met daarbij het verzoek om de hoeveelheid vuilnisbakken te vermeerderen. De gemeente heeft beloofd hiermee aan de slag te gaan.”

 

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X