Home / Bedrijfsnieuws / Rode Kruis aanwezig op Veiligheidsdag Steenwijk

Rode Kruis aanwezig op Veiligheidsdag Steenwijk

Op zaterdag 15 juli 2017 vindt de tweejaarlijkse Veiligheidsdag plaats. Tijdens deze interactieve dag laten het Rode Kruis, brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente, provincie én vrijwilligersorganisaties u zien hoe zij zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. Wilt u weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag.

Wat moet u doen als er thuis brand uitbreekt, hoe kunt u samen met uw buren alert zijn op verdachte situaties en hoe kunt u zelf eerste hulp verlenen? U ontdekt en beleeft het op de Veiligheidsdag. Daarnaast is er nog veel meer te doen. Het thema van de dag is zelfredzaamheid. Kijk op de facebookpagina Veiligheidsdag Veiligheidsregio IJsselland voor meer informatie.

Het Rode Kruis is aanwezig met o.a.: Red Cross Quest for kids, een leerzame EHBO puzzeltocht van ca. 1 uur voor kids van 4 tot en met 12 jaar waarin ze spelenderwijs leren hoe om te gaan met acute situaties. Deelname is gratis. Alle kinderen ontvangen een certificaat van deelname. Bij kleinere kinderen moet een volwassene aanwezig blijven; Training Reanimatie, In 4 uur leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij een hartstilstand (reanimatie en gebruik AED). Opgeven met een partner op www.reanimaatje.nl; Training EHBO aan baby´s en kinderen, In drie uur tijd oefen je met andere deelnemers EHBO-vaardigheden. Je ontvangt de mini-gids “EHBO aan baby’s en kinderen” en een bewijs van deelname. Opgeven op www.kindeneerstehulp.nl; Presentatie Medische dienst; Presentatie Verbindingen en demo Bikersteam. De training kosten respectievelijk € 18,50 en € 20,00 p.p.

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct
Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis-vakantiehotels. Mensen in nood, na rampen en calamiteiten, kunnen rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Zo verleent het Rode Kruis geneeskundige hulp in Nederland bij rampen en evenementen. Ook vraagt het Rode Kruis aandacht voor Eerste Hulp om ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar kunnen helpen. Voor het Rode Kruis zijn 357 afdelingen in het land actief, met in totaal 35.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X