Home / Bedrijfsnieuws / Windwijzers uit smederij Sint Jansklooster kijken uit over de havenkolk van Blokzijl

Windwijzers uit smederij Sint Jansklooster kijken uit over de havenkolk van Blokzijl

Ook voor Jarno Rook geen alledaagse klus: het plaatsen van twee windwijzers bovenop een karakteristiek pand aan de havenkolk van Blokzijl. Met een hoogwerker bracht de smid uit Sint Jansklooster zijn eigen creaties naar het dak van de woning.

De eigenaar zocht al enige tijd naar windwijzers bovenop de twee schoorstenen, maar wilde iets bijzonders. Daarvoor kwam hij uiteindelijk uit bij Jarno Rook Smederij & Authentieke Bouw. Die ging in zijn eigen smederij aan de slag met de opdracht. “Een van de twee wijzers moest een boot zijn, op de ander kon ik mijn eigen creativiteit loslaten. Uiteindelijk kwam ik op een aalscholver uit: een vogel van de streek”, vertelt Rook.

De grootste uitdaging voor hem was zorgen dat het uiteindelijke resultaat zo dicht mogelijk de tekening evenaarde. En dat is in de smederij uitstekend gelukt. “Prachtig…”, zegt de nieuwe eigenaar in ieder geval als Rook zijn creaties maandagochtend toont in zijn bedrijfsbus. Gewapend met gereedschappen én een kompas, een windwijzer moet immers wel de goede richting aangeven, stapt de smid vervolgens in de hoogwerker. Manoeuvreren naar de juiste positie kost vervolgens even wat tijd, maar uiteindelijk kan Rook aan de slag.

Het is letterlijk en misschien ook wel figuurlijk een hoogtepunt in de geschiedenis van Jarno Rook Smederij & Authentieke Bouw. Met zijn smidsopstelling is Rook een bekend gezicht tijdens evenementen in de regio. Hij krijgt daardoor steeds meer opdrachten voor zijn smederij. “Wij zijn gespecialiseerd in authentieke bouw en restauratie. De producten uit de eigen smederij passen daar heel goed bij. Dat zijn geen producten die overal in de winkels liggen, maar maatwerk met een exclusieve uitstraling.”

Dat geldt zeker voor de windwijzers in Blokzijl.

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X