Home / Gezondheid / Zorgmaatjes gezocht in Vollenhove/Sint Jansklooster

Zorgmaatjes gezocht in Vollenhove/Sint Jansklooster

Zorgmaatje is vooral maatje zijn, wat van je tijd en aandacht geven aan vaak kwetsbare mensen. Soms is het fijn als er iemand is die langs komt, met je mee gaat of met je meedenkt. We merken dat er juist nu, in de zomerperiode, behoefte is aan iemand die samen dingen wil ondernemen zoals fietsen, wandelen, eens ergens heengaan. Voor de één zo gewoon, voor een ander onmogelijk om alleen te doen.

Er zijn bij de Diaconale vriendendienst en Zorgmaatje veel hulpvragen binnengekomen bij de laatste tijd. Helaas is lang niet voor iedereen direct een geschikt zorgmaatje beschikbaar. Daarom deze dringende oproep: wie wil en kan zich inzetten als zorgmaatje. In principe komt iedereen in aanmerking om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dit ongeacht leeftijd of het lidmaatschap van een kerkgenootschap. Iedereen heeft talenten gekregen die ingezet kunnen worden voor de mensen om ons heen. De een zal het leuk vinden een keer een klusje te doen, een ander zal meer zin hebben in het zijn van een maatje voor iemand. Iedereen kan zich dus opgeven en aangeven wat hij graag zou willen doen. Het is niet alleen een stuk van je tijd geven, je krijgt er vaak ook veel voor terug.

Voor meer informatie en aanmelden: (we hopen natuurlijk van harte dat u gehoor geeft aan deze oproep) Renate Bergkamp: 0527-242280 (Vollenhove) of Jennie Boxum: 0527-246592 (Sint Jansklooster) of zie onze website: zorgmaatje.hervormdvollenhove.nl

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X