Home / Bedrijfsnieuws / Ontwikkeling woon- en recreatiepark ‘Waterstaete Ossenzijl’ krijgt vorm

Ontwikkeling woon- en recreatiepark ‘Waterstaete Ossenzijl’ krijgt vorm

Met het plaatsen van bouwborden en vlaggenmasten zijn de eerste tekenen van de ontwikkeling van het nieuwe woon- en recreatiepark in Ossenzijl binnenkort zichtbaar. Het park biedt ruimte aan 60 recreatiewoningen, 6 woningen voor permanente bewoning en een groepsaccommodatie in een groene omgeving en aan bevaarbaar water. Wethouder Wim Brus is blij met de ontwikkeling: ‘Het gaat hier om een van de zogenaamde Gele Gebieden in onze gemeente. Deze willen we ontwikkelen als kwalitatief hoogwaardige recreatiegebieden. Recreatieparken als deze hebben een meerwaarde voor de directe omgeving, zijn goed voor de lokale werkgelegenheid én stimuleren het toerisme.’

In 2012 is het bestemmingsplan voor de realisatie van het woon- en recreatiepark ‘Waterstaete Ossenzijl’ in het gebied ten noordoosten van Ossenzijl vastgesteld. Nu gaat de ontwikkeling ervan vaste vorm aannemen. Ontwikkelaar Morse Vastgoed BV uit Kootwijkerbroek is van plan om in augustus te beginnen met de bouw van twee modelwoningen. De benodigde vergunningen daarvoor zijn inmiddels verleend. De voorbereidende werkzaamheden starten nog voor de zomervakantie. Op het park zullen in fasen meerdere woningtypen worden gebouwd.

Bekijk ook

Bert-Jan Lindeman gast op sportgala

Profwielrenner Bert-Jan Lindeman (28) is woensdagavond gast tijdens het Sportgala van Steenwijkerland. Hij zal in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X