Home / Cultuur / Wanneperveen gaat aan de slag met dorpsagenda

Wanneperveen gaat aan de slag met dorpsagenda

Dorpsbelang Wanneperveen en bureau EN de Buurt gaan samen met de Venegers een dorpsagenda opstellen. Een dorpsagenda vóór, dóór en mét Venegers! Een agenda waarin staat beschreven wat Venegers belangrijk vinden en waar Venegers gezamenlijk aan willen werken. Het doel? Samen de leefbaarheid van ons mooie dorp behouden en versterken. Dorpsbelang Wanneperveen heeft bureau En de Buurt uit Zwolle (Edwin Broekman en Marieke Peet) gevraagd als begeleider voor het proces. Het interactieve proces start na de zomer, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang.

Praat mee! Doe mee!
Leefbaarheid, gezelligheid en sociale samenhang in Wanneperveen. Wie wil dat niet? Via dit bericht willen wij iedereen oproepen om mee te praten en mee te doen aan het interactieve proces. Samen bepalen wij de dorpsagenda voor de toekomst van Wanneperveen. Bewoners (jong én oud), stichtingen, verenigingen, ondernemers, organisaties en alle anderen: Maak jouw wensen en ideeën kenbaar en meld je aan als deelnemer in het proces. Dat kan op verschillende manieren:

Optie 1: Wenskaart
Begin september 2017 verspreiden wij wenskaarten. Ieder huishouden ontvangt deze. Daarnaast is de wenskaart rond die tijd verkrijgbaar bij Dorpshuis de Wanne en te downloaden via onze website www.wanneperveen.nl/.
Op deze wenskaart kan iedereen zijn/haar idee voor een mooier, leuker, schoner, veiliger, socialer, actiever, duurzamer dorp kenbaar maken. Ingevulde wenskaarten kunnen tot uiterlijk 20 oktober 2017 worden ingeleverd bij:

Dorpshuis de Wanne: Dorpshuisstraat 2
Samenlevingsschool De Lisdodde: Veneweg 67 / Siebenweg 14
De bestuursleden van Dorpsbelang: Veneweg 8 / Veneweg 131

Ideeën kunnen ook digitaal ingediend worden via onze website www.wanneperveen.nl/leefbaarheid/dorpsagenda

Optie 2: Huiskamergesprekken
Vanaf september 2017 gaan Dorpsbelang Wanneperveen, Edwin Broekman en Marieke Peet in gesprek met de Venegers. Ook hierbij kunnen wij jouw hulp goed gebruiken. Wij zijn op zoek naar Venegers die willen fungeren als gastheer of gastvrouw. Deze persoon nodigt 5 tot 7 (willekeurige) dorpsgenoten bij hem/haar thuis uit. Samen gaan de deelnemers in gesprek over het dorp, hun ideeën en hun wensen. Edwin Broekman of Marieke Peet leiden het gesprek en maken een verslag. Wil jij een keer gastheer of gastvrouw zijn? Meld je dan aan bij Edwin Broekman (e.broekman@endebuurt.nl of 06-10521444).

Optie 3: Ontmoetingen
Ook tijdens het dorpsfeest 2017 zijn Edwin Broekman en Marieke Peet aanwezig. Zij gaan graag met jullie in gesprek over jullie wensen en ideeën. Schroom niet en ga het gesprek met ze aan.

Save the date!
Tijdens het ‘Ideeëncafé’ op 7 november 2017 zullen Dorpsbelang Wanneperveen, Edwin Broekman en Marieke Peet de ideeën die zijn verzameld via de wenskaarten en de resultaten van de huiskamergesprekken presenteren. Tijdens deze bijeenkomst willen wij samen met jullie keuzes maken en prioriteiten stellen. Ook willen wij gezamenlijk al enkele stappen zetten naar de daadwerkelijke uitvoering van jullie ideeën. Jouw aanwezigheid is van essentieel belang. Reserveer daarom 7 november 2017 alvast in jouw agenda!

Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte blijven van het proces? Houd jouw brievenbus, de website www.wanneperveen.nl en de facebookpagina www.facebook.com/wanneperveenNL dan goed in de gaten.

Wij rekenen op jouw bijdrage!

Namens Dorpsbelang:
Cor Hoorn, Onne Hoekstra, Martijn Brals, Jack van der Linde en Lina van Veen.

Namens EN de Buurt:
Marieke Peet en Edwin Broekman

foto: De Social Sofa staat symbool voor de saamhorigheid in Wanneperveen. Dorpsbelang Wanneperveen en bureau EN de Buurt gaan samen met de Venegers een dorpsagenda opstellen. Een agenda vóór, dóór en mét Venegers.

 

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X