Home / Cultuur / Giethoorn klaar voor feestprogramma gondelvaart

Giethoorn klaar voor feestprogramma gondelvaart

Met onder meer de Gieterse Kampioenschappen, de Grote Gieterse Quiz (een nieuw concept op donderdagavond) en op vrijdagavond de tweede editie van Giethoorn Live! En natuurlijk is er van alles te doen in het dorp op de zaterdag van de gondelvaart.

Het feestprogramma begint dit jaar voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar al op dinsdagavond, zij trappen af met een potje levend tafelvoetbal op de het sportveld aan de Kerkweg. Op woensdagavond is er de jaarlijkse krachtmeting rond het Kulturhus en in de feesttent, waarna een feestje in de tent met muziek van DJ Matijs deze dag zal afsluiten.

Donderdagavond: de Grote Gieterse Quiz
Op donderdagavond wordt in de feesttent nieuw concept geïntroduceerd: de Grote Gieterse Quiz; een interactieve avond met elementen van bekende spelshows. Volgens de organisatie wordt het een avond met hilariteit, bizarre weetjes, muziek, creativiteit, dialect, maar vooral gezelligheid en is het een avond die leuk is voor iedereen. Of je nu meedoet in een van de publieksvakken of gewoon lekker komt kijken.

Vrijdagavond: Giethoorn Live!
Op vrijdag treedt Gieters talent aan in de tweede editie van Giethoorn Live! Stella Vermeulen heeft dit jaar 13 lokale talenten klaargestoomd om samen met een live band een zinderende show neer te zetten. Ook dit jaar weer in samenwerking met Giethoorn Vitaal.

Zaterdag: de gondelvaart en meer …
De zaterdag is het de hele dag gezelligheid troef. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er op het feestterrein een zomerbraderie en vanaf 16.00 uur beginnen allerlei activiteiten in het dorp om het aanwezige publiek al lekker in de stemming te brengen.

Het voorprogramma bestaat dit jaar uit ‘Gieters Gevear’, de traditionele vaartuigen van boeren en ambachtslieden: de punter, de bok en het vlot. Daarna is het tijd voor feestmuziek, dan vaart het ‘Toet’n en Bloaz’n festival met blaaskapellen en dweilorkesten door de gracht.

Dan, als het begint te schemeren is het de beurt aan de Gieterse gondelbouwers om te stralen. Het is voor hen elk jaar weer een uitdaging de ideeën zo creatief mogelijk uit te werken, daarbij rekening houdend met de hoogte van de bruggen over de dorpsgracht en de lengte van de tocht, ongeveer 2500 m. Een spectaculaire slotact zal ook dit jaar niet ontbreken …

Na afloop van de gondelvaart is er in de feesttent het gezellige gondelbal, waar de band Project X garant staat voor een stomende party. Om 01.00 uur zal de voorzitter van de VGG de prijzen bekend maken. Zondag wordt in de feesttent de week afgesloten met een muzikale kerkdienst van de doopsgezinde en protestantse gemeenten.

Entreeprijzen Gondelvaart Giethoorn:
volwassenen € 5,- | kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,- | kinderen tot vier jaar gratis
meer info op www.gondelvaartgiethoorn.nl

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X