Home / Cultuur / NK Rolstoeldansen 7 oktober in Rabo Theater de Meenthe

NK Rolstoeldansen 7 oktober in Rabo Theater de Meenthe

Het Nederlands Kampioenschap Rolstoeldansen vindt op 7 oktober plaats in Rabo Theater de Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk.

Rolstoeldansen Nederland (S.R.N.) is opgericht in 1981, is aangesloten bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond, lid NOC*NSF, en organiseert jaarlijks haar officiële kampioenschappen voor alle vormen van rolstoeldansen.

Op dit NK zijn er 2 categorieën:

  • Duodansen – twee dansers met een rolstoel dansen samen dit kunnen twee dansers met een handbewogen rolstoelen zijn, twee elektrische rolstoelen maar ook een handbewogen en een elektrische rolstoel.
  • Combidansen – een danser met een rolstoel en staande partner dansen samen, dit kan zowel een danser met een handbewogen als een elektrische rolstoel zijn, waarbij de staande partner in geval van een handbewogen rolstoel de danser met een rolstoel met zich mee trekt.

In beide klassen staan zowel de Standaard als de Latin American dansen op het programma.

Bij Rolstoeldansen Nederland zijn ruim 150 plaatselijke rolstoeldansgroepen aangesloten. Danssporters uit het hele land komen op 7 oktober naar Steenwijk toe, voor de dansers elk jaar weer het hoogtepunt van het seizoen want niet allen staat de Nederlandse titel op het spel, maar daarnaast kan men zich kwalificeren voor Europese- en Wereldkampioenschappen, daar sinds 1998 het rolstoeldansen als sport erkend is door het Internationaal Paralympisch Comité.

Sportambassadeur van Steenwijkerland Cor van de Stroet organiseert al 37 jaar danswedstrijden in De Meenthe en het is voor hem en zijn vrouw Janny dan ook een grote eer om dit kampioenschap , samen met S.R.N. , voor de allereerste keer in Steenwijk te mogen organiseren.

Het inrichten van dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door donaties van de RABO bank, de Dirk Kuijt Foundation en het Piet Poortmanfonds.

Een internationale jury beoordeelt alle deelnemende paren op een speciale Junckers-parketvloer van ruim 400 m2.

De wethouder van Sport van de gemeente Steenwijkerland, de heer Douwe Oosterveen gaat het evenement openen en de prijzen worden o.a. uitgereikt door RABO directeur de heer Theo Bouius.
S.R.N. entree kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar en kosten:
€ 15,- per persoon; kinderen tot 12 jaar vrij entree.
Zaal open 9.30 uur; wedstrijd van 10.00 – 16.00 uur
Locatie: RABO theater de Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk
Voor meer info: www.rolstoeldansen.nl

Ook kunt u bellen met de voorzitter van Rolstoeldansen Nederland, mevr. Corrie van Hugten telefoon 020-6436410 of c.vanhugten@freeler.nl

 

Aansluitend aan dit evenement organiseren Cor en Janny van de Stroet in samenwerking met de NADB de HOLLAND TULIP DANCE CLASSIC 2017, met deze keer een aantal Nederlandse Kampioenschappen voor Professionals en Amateurs in het programma; welke voor deze paren ook weer belangrijk zijn voor uitzending naar de door de WDSF in het buitenland georganiseerde wedstrijden voor het representeren van de Nederlandse danssport.

Ook hiervoor is een 7- koppig internationaal jurypanel aanwezig.
De wedstrijden beginnen op zaterdag 7 oktober vanaf 18.30 uur – ca. 24.00 uur en op zondag 8 oktober van 10.00 – ca. 17.00 uur
Voor bezoekers zijn ook hiervoor kaarten aan de zaal te verkrijgen ad. € 10,- per persoon.   Locatie: RABO theater de Meenthe, Stationsplein 1, SteenwijkAlgemene info: www.htdc.nl   /   Info timetable : www.nadb.eu

Infolijn: Janny van de Stroet 06-44656074

Bekijk ook

Eric Corton na 10 jaar terug op het toneel in voorstelling ‘Ma’

Het is 10 jaar geleden dat hij voor het laatst in een theatervoorstelling stond. Veel …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X