Home / Bedrijfsnieuws / Herinrichting Torenlanden van start

Herinrichting Torenlanden van start

De wijk Torenlanden, Steenwijk

Flinke kwaliteitsimpuls aan de wijk Torenlanden in Steenwijk
De werkzaamheden voor een flinke opknapbeurt van de wijk Torenlanden in Steenwijk zijn onlangs gestart. Het symbolische startschot wordt donderdag 28 september 2017 om 13.30 uur door wethouder Douwe Oosterveen gegeven. Dat gebeurt op de mr. Zigher ter Steghestraat die een belangrijk onderdeel van de plannen is. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘De plannen voor de herinrichting van Torenlanden zijn in nauw overleg met bewoners, wijkvereniging, ondernemers en andere belanghebbenden tot stand gekomen. Ook de straatvertegenwoordigers hebben een belangrijke rol gespeeld. Samen hebben we gekeken wat er moet gebeuren om de wijk een flinke impuls te geven. Na alle voorbereidingen is het nu tijd voor de schop in de grond. Mooi!’

De herinrichting van de Torenlanden is nauw verbonden aan de vervanging van de riolering in de wijk. Met die werkzaamheden wordt begonnen. Daarnaast krijgt de mr. Zigher ter Steghestraat een nieuwe inrichting, wordt het openbaar groen en de verlichting in de wijk aangepakt. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘Op het wensenlijstje staat ook een mooie invulling van de speelplek ‘Tuttelpark’. Daarover gaan we in het najaar samen met de kinderen van de wijk praten om te kijken wat zij graag willen.’

Werkzaamheden in fasen
De herinrichting van de Torenlanden gebeurt in verschillende fasen. Tijdens de eerste fase (tot eind oktober 2017) en de vierde fase (in het voorjaar van 2018) worden de Capellekade, van Swinderenstraat en de mr. Zigher ter Steghestraat afgesloten voor doorgaande verkeer. De school, bedrijven en instellingen blijven bereikbaar. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘We proberen de overlast tot een minimum te beperken en daarom hebben we de planning van de werkzaamheden zorgvuldig bekeken en afgestemd. Al met al gaat de wijk een mooie opknapbeurt krijgen.’

Meer informatie is te vinden op www.steenwijkerland.nl/herinrichtingtorenlanden

Foto: gem Steenwijkerland

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X