Home / Cultuur / Informatiebijeenkomst vrijwilligers ‘Museumhuis’ Villa Rams Woerthe

Informatiebijeenkomst vrijwilligers ‘Museumhuis’ Villa Rams Woerthe

De bijzondere jugendstil villa Rams Woerthe in Steenwijk opent in het najaar van 2017 haar deuren als eerste Museumhuis van Vereniging Hendrick de Keyser. Bezoekers van dit Museumhuis kunnen ervaren hoe het was om in de 19e eeuw in deze villa te wonen. Om het huis tot leven te brengen, zoekt Vereniging Hendrick de Keyser vrijwilligers. Potentiële vrijwilligers krijgen op donderdag 5 oktober de kans om meer informatie te krijgen over vrijwilligerswerk in de villa.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 5 oktober organiseert Vereniging Hendrick de Keyser twee informatiebijeenkomsten voor potentiële vrijwilligers; een om 15.00 uur en een om 19.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen medewerkers van de Vereniging meer over het vrijwilligerswerk in Villa Rams Woerthe; wat wordt van de vrijwilligers verwacht en wat heeft Vereniging Hendrick de Keyser te bieden?
Tijdens de informatiebijeenkomst is iedereen welkom die interesse heeft in vrijwilligerswerk in Villa Rams Woerthe. Graag aanmelden voor deze bijeenkomst bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, via vandam@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630. Zij kan ook andere vragen beantwoorden.

Trouwfoto’s gezocht
In het Museumhuis komt een bijzonder fotoalbum te liggen. Een trouwalbum waarin de geschiedenis van Rams Woerthe als trouwlocatie in het verleden, heden én toekomst verzameld wordt. In dit bijzondere album worden foto’s verzameld van bruidsparen die in Rams Woerthe zijn getrouwd. Mensen die geen vrijwilliger willen worden, maar wel deel uit willen maken van het Museumhuis, kunnen hun trouwfoto mailen naar leden@hendrickdekeyser.nl. Hierbij graag de naam van het bruidspaar en de trouwdatum melden.
‘Ik ben ontzettend benieuwd naar alle bruidsjurken die in de loop der jaren in Rams Woerthe zijn gedragen. Het is natuurlijk leuk voor de bezoekers van het Museumhuis om terug in de tijd te gaan met alle trouwfoto’s, maar ook voor toekomstige bruidsparen die elkaar nog het ja-woord gaan geven in Villa Rams Woerthe is het leuk om te zien wie hen voorgingen.’, zegt Julie Meesterburrie, medewerker presentatie en openstelling van Vereniging Hendrick de Keyser.

Museumhuizen
Vereniging Hendrick de Keyser bestaat in 2018 100 jaar en bezit 416 historische panden in Nederland. 100 jaar huizen redden voor het nageslacht heeft geleid tot een fantastische collectie woonhuizen. Tijdens het jubileum zullen acht bijzondere huizen worden geopend als Museumhuizen, om in de opvolgende jaren uit te groeien tot de beoogde 35 huizen. De karakteristieke woonhuizen die de Vereniging gaat openstellen voor een breed publiek, nemen ieder een sleutelpositie in in de woonhuisontwikkeling in Nederland.

Bekijk ook

Opening Indische bibliotheek op de Pasar Buku

Pasar Buku Taman Indonesia  – 24 maart 2018 Voor de derde maal organiseert Taman Indonesia …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X