Home / Bedrijfsnieuws / Raadslid ChristenUnie Steenwijkerland geeft het stokje door

Raadslid ChristenUnie Steenwijkerland geeft het stokje door

Op 17 oktober aanstaande neemt Sietze van Hemmen afscheid als gemeenteraadslid van de ChristenUnie in Steenwijkerland. Hij heeft besloten dat het beter is voor hem en zijn gezin om niet nog een raadsperiode door te gaan. “Het is ontzettend leuk werk en ik kan iedereen aanraden om actief te worden in de gemeentepolitiek. Voor mij wordt het op dit moment te veel van het goede
naast een fulltimebaan, jong (pleeg)gezin en opleiding”.

“Sietze heeft zich altijd vol verve gestort op het raadswerk en bracht veel deskundigheid in de raad als het gaat om Ruimtelijke Ontwikkeling en de Omgevingsvisie. Dat gaan we absoluut missen”, aldus Marcel Scheringa, fractievoorzitter van de ChristenUnie. “We zijn ook blij dat we een prima opvolger voor Sietze hebben gevonden”.

Opvolger van Sietze van Hemmen is Jantina Drijfhout (35), woonachtig in Steenwijk. Jantina is sinds oktober 2014 burgerraadslid voor de ChristenUnie en vanuit deze functie een uitstekende plaatsvervanger voor van Hemmen. Jantina blijft onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Participatiewet en Duurzaamheid, zoals zij daar als burgerraadslid ook al verantwoordelijk voor was.

Gelijktijdig met de beëdiging op 17 oktober van Jantina Drijfhout als raadslid, zal Niels Benus- van den Born (32) beëdigd worden als burgerraadslid. Niels, ook woonachtig in Steenwijk, is actief lid van de steunfractie binnen de ChristenUnie. Voor hem geeft het burgerraadslidmaatschap de mogelijkheid om een waardevolle rol te vervullen in het zoeken naar het beste voor de gemeente en haar inwoners. Niels zal zich onder andere gaan inzetten voor de onderwerpen Jeugdzorg en onderwijs. Hiermee is hij een uitstekende aanvulling op de nieuwe tweemansfractie van de ChristenUnie in Steenwijkerland.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X