Home / Bedrijfsnieuws / ZME-bijeenkomst 18 oktober

ZME-bijeenkomst 18 oktober

“Juridische aspecten rechtsvorm en de gevolgen van de Wet DBA”

Zeg eens eerlijk: bent u helemaal op de hoogte van de voor- en nadelen van de door u gekozen rechtsvorm voor uw onderneming? En is de toekomst van de Wet DBA en de gevolgen ervan u helemaal duidelijk? Als het antwoord nee is, laat u dan op woensdag 18 oktober bijpraten door specialisten op dit gebied.

Wanneer men een eigen bedrijf opricht moet er gekozen worden voor een bepaalde rechtsvorm. De keuze van de rechtsvorm is belangrijk, omdat er grote verschillen zijn, zowel op het gebied van belastingzaken als op juridisch gebied. Wist u dat er maar liefst negen ondernemingsvormen zijn waar men uit kan kiezen?

Joost Landman van Landman Notariaat legt op 18 oktober a.s. aan de ZME-leden en andere geïnteresseerden uit wat de voor- en nadelen zijn bij de diverse rechtsvormen en bij welke omvang je over zou moeten stappen. Maar ook wat de gevolgen bij een bepaalde rechtsvorm zijn als het met het bedrijf niet meer goed gaat: wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van een faillissement voor de privésituatie, en wat zijn de gevolgen bij overlijden of scheiding.

Per 1 mei 2016 is de VAR voor zelfstandigen zonder personeel afgeschaft en vervangen door de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA).
De miscommunicatie tussen de belastingtechnische en arbeidsrechtelijke aspecten maken het ZZP-vraagstuk niet eenvoudig, althans geven veel vragen. Daarbij gevoegd de Wet DBA, zorgt eigenlijk voor nog meer vragen en de vraag is of er door de voortdurende politieke discussie op korte termijn duidelijke antwoorden te verwachten zijn.

Wilma Bouma van Bouma Advocatuur zal de ondernemers op 18 oktober a.s. meenemen in de achtergronden van dit onderwerp om zodoende meer duidelijkheid te krijgen en om, ondanks de dynamiek van dit onderwerp, verantwoorde keuzes te kunnen maken.

De door het ZME Netwerk georganiseerde bijeenkomst vindt plaats op woensdag 18 oktober vanaf 19.15 uur in Residence De Eese. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden staat op de agenda van de ZME website: www.zme-netwerk.nl.

Bekijk ook

Lezing “De Weerribben toen en nu”

Staatsbosbeheer organiseert een lezing over de Weerribben. Hoe is het gebied De Weerribben eigenlijk ontstaan? …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X