Home / Bedrijfsnieuws / Afvalhout bij bedrijf Dolderweg permanent verwijderd

Afvalhout bij bedrijf Dolderweg permanent verwijderd

Het college van B&W heeft met de firma Hellinga aan de Dolderweg in Steenwijk afgesproken om het opgeslagen afvalhout op het terrein van dit bedrijf permanent te verwijderen. Zowel de ondernemer, de omwonenden en de gemeente vinden de huidige opslag van het afvalhout een onwenselijke situatie.

Wethouder Douwe Oosterveen ‘Op het betreffende perceel ligt een grote voorraad afvalhout. In de periode september 2016 tot april 2017 heeft de firma Hellinga een houtshredder gebruikt om dit afvalhout te verwerken. Dat leverde destijds een aantal handhavingsverzoeken op van omwonenden. Op last van een dwangsom heeft Hellinga de houtshredder toen direct stilgelegd. ‘

Het college heeft besloten geen permanente omgevingsvergunning voor een houtshredder op het perceel toe te staan. Douwe Oosterveen ‘De voorraad afvalhout moet echter wel verwijderd worden. Dat maken we op uit gesprekken met zowel de omwonenden als met de ondernemer. Om het afvalhout verantwoord en met zo weinig mogelijk overlast voor de omgeving te kunnen afvoeren, hebben we een tijdelijke omgevingsvergunning verleend voor een houtshredder. ‘

De houtshredder mag in werking zijn in de periode van 29 januari tot en met 9 maart 2018 en uitsluitend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. De omwonenden zijn hierover geïnformeerd door de gemeente.

Foto Dirk Brans

Bekijk ook

Kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Natuur en …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X