Home / Bedrijfsnieuws / Museum Nagele en unieke architectuur van Nagele in beeld bij MuseumTV

Museum Nagele en unieke architectuur van Nagele in beeld bij MuseumTV

Dankzij samenwerking van de Provincie Flevoland en MuseumTV kunnen ook kleinere museumpareltjes, zoals Museum Nagele, een groot bereik krijgen. MuseumTV heeft daarvoor enige tijd geleden opnamen gemaakt in het museum en in het dorp Nagele. Twee gidsen van Museum Nagele, Klaas Dijkstra en Eva Doornbos, nemen u mee naar enkele unieke aspecten van de Wederopbouwarchitectuur van Nagele.

De filmopnamen zijn gemaakt ín Museum Nagele, waar de bijzondere ontwerpgeschiedenis van Nagele en de architectencollectieven De Acht en de Opbouw centraal staan. Buiten is aandacht voor de groenvoorziening naar ontwerp van Mien Ruys en Wim Boer en de berceau op de Mien Ruys begraafplaats. Verder presenteren de gidsen de architectuurstroming Het Nieuwe Bouwen, met bijvoorbeeld de huizen die ontworpen zijn door vader en zoon Rietveld. Ook opnamen vanuit de lucht, gemaakt door Videofarmer Sytze Bakker, zijn in de films verwerkt evenals foto`s van Adri Koster en Dennis de Vogel.

MuseumTV is een online platform waar publiek en cultuur elkaar ontmoeten en wil juist ook de kleinere musea in de schijnwerpers zetten door de bijzondere kunst en het culturele erfgoed dat zij herbergen aan een breed publiek te laten zien. Meer informatie over MuseumTV vindt u op www.museumtv.nl Op dit grootste en meest inclusieve digitale museum van Nederland is naast bijvoorbeeld het Rijksmuseum nu dus ook het museumpareltje Museum Nagele te zien.
Zie voor meer informatie en de promotievideo www.museumnagele.nl

Foto: Adri Koster

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu