Home / Bedrijfsnieuws / PvdA in Steenwijkerland heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen gereed

PvdA in Steenwijkerland heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen gereed

De Partij van de Arbeid in Steenwijkerland heeft zijn lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart gereed. Lijsttrekker en kandidaat-wethouder is Trijn Jongman uit Vollenhove. Nummer twee van de lijst is de relatieve nieuwkomer Steven Bunt uit Giethoorn en verrassende nummer drie is de bekende Jannes Mulder, die na een afwezigheid van vier jaar heeft aangegeven terug te willen keren in de gemeenteraad. Eerder zat hij namens andere partijen in de raad.

De sociaal-democraten willen zich er de komende vier jaar vooral sterk voor maken dat inwoners zeker zijn van goede zorg aan huis, betaalbare en duurzame woningen, dat er passend werk is voor iedereen en goed en toegankelijk onderwijs in de buurt. Daarnaast benadrukt Trijn Jongman: ‘We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Want op de allereerste plaats moet de politiek betrouwbaar zijn. Een ja moet een ja zijn en blijven, een nee een nee. En als gemeente moet je altijd in gesprek blijven met je inwoners’.

Willem Sommer uit Steenwijk is vierde op de kandidatenlijst, Tinus Wolters (Steenwijkerwold) is vijfde, Marko Ferwerda (Steenwijk) is zesde. De ‘top-9’ bestaat verder uit: Wim Konter (Vollenhove), Roland Logtmeijer (Steenwijk) en Jan Cordes uit Tuk. Verderop in de lijst ondermeer Trijn Jongman’s dochter Iris en de oud-wethouders Teun Boxum en Luc Greven, welke laatste als lijstduwer fungeert.

Op de foto de PvdA-kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, met van links naar rechts: Wim Konter, Marko Ferwerda, Steven Bunt, Trijn Jongman, Roland Logtmeijer, Tinus Wolters, Jannes Mulder, Jan Cordes en Willem Sommer. (Eigen foto)

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu