Home / Nieuws uit de Kop / Blokzijl / t Lam ontmoet fado met Maria Fernandes

t Lam ontmoet fado met Maria Fernandes

Maria Fernandes reisde, na afronding van de zangopleiding Academie Voor Lichte Muziek in 2000,  naar Portugal om haar verlangen naar de muziek, de taal en het land zelf te onderzoeken. Tijdens haar verblijf overviel haar een gevoel van geluk maar ook van diepe droefenis toen zij weer naar huis terugkeerde…Toen wist ze…het is de fado! Dat was de start van haar carrière als fadozangeres.

Fado is het Portugese levenslied en geeft uiting aan de gevoelens over het leven. Over verdriet, melancholie en weemoed, maar ook over vrolijke dingen in het leven. Bekende vertolkers van het genre zijn: Amália Rodrigues, Mafalda Arnauth, Cristina Branco en Mariza.

Voor de theatertour 2018/2019 heeft Maria de mooiste liedjes geselecteerd.Traditionele fado’s die al lang op haar verlanglijstje staan, gedichten van Slauerhoff en Pessoa, maar ook werk van haarzelf. Ze zingt ze vóór de start van de Theatertour, in de try-out die ze geeft in t Lam. De kaartverkoop voor het concert loopt bijzonder goed, dat zegt wel iets ove r de populariteit van de fado en de nieuwsgierigheid naar Maria Fernandes!
Maria Fernandes: zang, Ward Veenstra: Portugese gitaaren Gil Lopez: gitaar

t Lam ontmoet fado
Maria Fernandes
Vr 9 februari 2018 20.15 uur
Breestraat 2, 8356DL Blokzijl

Entree: € 5,-

Reserveren: karin@karinklomp.nl

Ook kaartverkoop in t Lam (tenzij uitverkocht)

Foto: Sasha lambert

 

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X