Home / Cultuur / Roemruchte Flagellanten maken zich op voor 25 Jarig Jubileum

Roemruchte Flagellanten maken zich op voor 25 Jarig Jubileum

Het bekende Gieterse mannenkoor de Flagellanten viert dit jaar haar 25 jarig jubileum. Het allround mannenkoor, opgericht in 1993, telt vele nazaten van deze al oude geselbroeders, welke Giethoorn hebben gesticht.

Nog steeds zijn de mannen elke dinsdagavond te horen en te zien in het al even bekende en roemruchte café Fanfare in Giethoorn. Hier hebben reeds vele duizenden toeristen de afgelopen jaren kennis kunnen maken met het bijzondere Flagellanten geluid. Het is geen klassiek mannenkoor, geen piratenkoor, geen shantykoor en geen popkoor. De aankleding, sound en liederen blijven net even anders, hetgeen de groep zo bijzonder maakt.

De repetities gaan zo naadloos over in een internationaal optreden voor de bezoekers vanuit de gehele wereld. Het oorspronkelijk bijzondere repertoire, bestaande uit Gieters dialect liederen, is de afgelopen jaren dan ook uitgebreid met Ierse folk, Shanty’s, Duits, Country , enz zodat op de wensen van alle bezoekers ingespeeld kan de worden. De regelmatig terugkerende bezoekende groepen en bezoekers uit binnen en buitenland zijn het bewijs van de goede sfeer tijdens de Fanfare optredens.

De 5 CD’S en prachtige DVD die de afgelopen jaren zijn gemaakt vinden dan ook nog steeds gretige aftrek, en zijn over de hele wereld te horen en te bekijken.

Het koor bestaat op dit moment nog uit 12 stoere mannen in kleding uit ver vervlogen tijden en uit een niet meezingende geyt Flokje 2. Het koor heeft bijna 1000 keer op de bühne gestaan in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Ierland.
Nu na 25 jaar is het tijd om een feestje te vieren en een echt Flagellanten-gelag te nuttigen.
Dit feestje zal daarom gevierd worden met zoveel als mogelijk oud leden, Gietersen en bezoekers die de Flagellanten een warm hart toedragen.

Op zaterdag 21 April zal Grand Café Fanfare daartoe helemaal in het teken staan van de Flagellanten. Er zullen foto’s en video’s vertoond worden, en natuurlijk zullen de mannen een overzicht van liederen uit de afgelopen 25 jaar ten gehore brengen.

Oud leden worden van harte uitgenodigd nog één keer met het koor mee te zingen. Meld je daarvoor bij één van de leden. Ook alle Fanfare bezoekers zijn welkom. De toegang is zoals altijd gratis.
Meer informatie over het exacte programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu