Home / Cultuur / Filmhuis Steenwijk

Filmhuis Steenwijk

Komende weken staan de volgende films op het programma in het Filmhuis Steenwijk (Dyka Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe).

The Big Sick
Dinsdagavond 6 februari kunt u om 20.15 uur de film ‘The Big Sick’ zien. Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily’s excentrieke ouders. Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

The Glass Castle
Jeannette Walls groeit op in een unieke familie met een kunstenares als moeder en haar excentrieke vader die zijn kinderen (ter afleiding van hun armoede) een fantasiewereld belooft. Samen met haar broer en zussen leeft Jeanette een bewogen nomadenbestaan. Uiteindelijk weten ze zich een voor een te onttrekken aan hun overheersende ouders en vinden ze hun eigen weg. Beïnvloed door haar dysfunctionele en alcoholische vader besluit Jeannette met een vurige vastberadenheid om succesvol te worden op haar eigen manier. The Glass Castle is op donderdagavond 15 februari te zien. De film begint om 20.15 uur.

Ook te zien in het Filmhuis Steenwijk
Loveless op dinsdag 27 februari en op dinsdag 6 maart My Cousin Rachel.

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X