Home / Cultuur / Wervelende, muzikale show ‘Maestro of Music’ in De Meenthe

Wervelende, muzikale show ‘Maestro of Music’ in De Meenthe

Het orkest van Symphonica in Rosso komt naar Steenwijk. Guido Dieteren (43) is de energiekste orkestleider van Nederland en reist als frontman van Guido’s Orchestra de hele wereld over. Wij spraken Guido over zijn carrière en zijn aankomende nieuwe theaterconcert op vrijdagavond 16 februari in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

‘Maestro of Music’. Het is niet alleen jouw nieuwe bijnaam, maar ook de naam van de theatertour die gepland staat voor 2018. Wat kunnen we verwachten van deze shows?
“Ik durf wel te zeggen dat we met de nieuwe theatertour in alle opzichten een hoger niveau bereiken: het geheel wordt moderner, we gaan een stap verder qua visuals, projecties en licht, en qua muziek wordt het een grote verrassing. We zitten momenteel middenin het proces. Ik ben twaalf nieuwe nummers aan het schrijven; van filmmuziek tot pop, rock en klassieke stukken.

Je ontvangt veel lof voor je Symphonica in Rosso concerten. Wat is de link tussen de Symphonica in Rosso concerten en jullie eigen show?
Guido’s Orchestra is jaarlijks het vaste orkest van Symphonica in Rosso, ik ben zelf als dirigent verantwoordelijk voor de uitvoering. Het is fantastisch om jaarlijks met een andere ‘headliner’ in een andere muzikale stijl te mogen samenwerken. Samen met mijn team zorg ik ervoor, dat de muziek een extra dimensie krijgt. In de kern zijn we Guido’s Orchestra, met een eigen show. We staan als muzikanten en solisten op de voorgrond, maar betrekken ook het publiek actief bij onze show. We hebben een eigen stijl, een orkest 2.0 eigenlijk.

Vrijdag 16 februari sta je in Theater de Meenthe Steenwijk. Hoe voelen theaterconcerten in tegenstelling tot een groot stadionconcert (GelreDome –red)?
Het voelt heel fijn aan. Theaterconcert hebben altijd een gezellige sfeer. Het orkest, Wendy en ik zijn daarom ook altijd blij als deze evenementen eraan komen. “We hebben al een aantal keer in Overijssel gespeeld, bijvoorbeeld in Kampen en in Zwolle. We zijn daar zo warm en fijn ontvangen, ik kijk er naar uit om in Steenwijk te spelen.”

Wat waren tot dusver de mooiste momenten voor jou op het podium?
Muzikaal gezien vond ik Three Times a Lady van Lionel Richie echt fantastisch. Op gegeven moment gaan die mensen met een koepel omhoog op de muziek – en dan met het arrangement wat Tom daarvoor gemaakt had – dat was te gek. Ik zal ook nooit vergeten dat als je opkomt in de Ziggo Dome of in het GelreDome, en het publiek begint te schreeuwen – ja dat is kippenvel, om dan te dirigeren.

Trouwens, de eerste edities met Marco waren ook echt fenomenaal. Toen was alles nog nieuw. Aan nieuwe dingen wen je snel, maar die eerste keer vergeet je nooit meer. Wat ik ook geweldig vind is dat Marco na tien jaar weer is teruggekomen bij Symphonica in Rosso. De Ziggo Dome was twaalf keer uitverkocht, maar dat hadden er makkelijk vijftien kunnen zijn. Dat is ongekend. En dat je dit alles met zo’n geweldige crew en zulke grote artiesten mag doen, dat is gewoon te gek – en met wederzijds respect…Dan tel je je zegeningen gewoon.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of bel 0521-514 004

Bekijk ook

Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei

Op zaterdag 26 mei vindt vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde schuurverkoop van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X