Home / Bedrijfsnieuws / Zelf aan de slag met zilver bij de VUSO

Zelf aan de slag met zilver bij de VUSO

Op zaterdagmiddag 17 februari organiseert de VUSO voor het vierde jaar samen met Siering Edelsmeden uit Steenwijk de workshop ‘Je eigen sieraad van zilver’. Een leuke en unieke ervaring waar je zelf aan de slag gaat om een eigen zilveren sieraad te maken. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Sinds 2014 organiseert Siering workshops met verschillende invulling. Zo ook deze workshop om kennis te maken met zilverklei. Dit kneedbaar zilver is gemaakt van zuiver zilverpoeder, water en bindmiddel. Het werkt op dezelfde manier als klei, maar is dit dus absoluut niet. Na het vormen en drogen wordt het heel heet gebakken in een speciale oven. Her sieraad bestaat dan voor 98% uit puur zilver.

In tegenstelling tot de traditionele technieken van het edelsmeden kun je met zilverklei op relatief eenvoudige manier al snel leuke resultaten behalen. In een paar uurtjes tijd kun je al een ring of hanger maken en dragen! Je werkstukken worden tijdens de les afgebakken, zodat je ze onmiddellijk mee naar huis kan nemen. Je hebt geen voorkennis nodig.

Inschrijven voor deze cursus kan via de VUSO. Voor meer informatie: www.siering.nl, siering@online.nl of bel 06 29381482, of bezoek de facebookpagina.

Foto: B. Sturre

Bekijk ook

Schuurverkoop Oldemarkt 26 mei

Op zaterdag 26 mei vindt vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur de vierde schuurverkoop van …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X