Home / Cultuur / Toneel in Ons Dorpshuis te Dwarsgracht

Toneel in Ons Dorpshuis te Dwarsgracht

De toneelgroep Dwarsgracht is druk bezig met het instuderen van het blijspel Dat zit wel goed, geschreven door Roel Kassies.

Om rustig te kunnen werken huren kunstschilder Hans Hondebrink en zijn vrouw een boerderijtje op het platteland. Maar van rustig werken komt niet veel. “Een beetje aanspraak hebben die stadsmensen wel nodig” vindt de familie Scheurklender van de naastliggende boerderij. De achterdeur staat tenslotte altijd open voor een goede buur en hun buurtvereniging. En dat de boerderij voor de komst van het artistieke echtpaar voor andere doeleinden werd gebruikt wordt gaandeweg ook duidelijk. Al met al, het inwijdingsfeest verandert in een afscheidsfeest. Maar in die tijd is er heel wat aan het licht gekomen.

Maar wat dat allemaal is? Beleef het mee op zaterdag 3, vrijdag 16 of zaterdag 17 maart in Ons Dorpshuis Dwarsgracht. Aanvang om 20.00 uur.

Kaarten à €5,00 zijn vooraf te reserveren bij:
fam. Hensbergen tel. 0521-362275 of kanaaldiekers@kpnplanet.nl

www.facebook.com/toneeldwarsgracht

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu