Home / Cultuur / Dubbelconcert Projectkoren Gabriel Fauré en Matricale

Dubbelconcert Projectkoren Gabriel Fauré en Matricale

Projectkoor Gabriel Fauré en kamerkoor Matricale geven op zondagmiddag 11 maart een theeconcert in Wapserveen. De koren voeren gezamenlijk een gevarieerd programma uit met werk van Claudio Monteverdi, Thomas Morley, John Dowland en Jean Sibelius.

Kamerkoor Matricale is een klein koor onder leiding van Klaas Peter van der Laan dat meestal vijfstemmige madrigalen uit de Renaissance zingt. Ditmaal klinken er werken uit verschillende Europese landen, waaronder werk van Monteverdi. Het verbindend thema is ‘de seizoenen’.

Projectkoor Gabriel Fauré onder leiding van Monique Suring zal werk van de Britse componist Dowland ten gehore brengen, een tijdgenoot van Monteverdi. Heel anders is het werk van de Finse componist Sibilius. In zijn werk – dat wordt uitgevoerd het projectkoor Gabriel Fauré – hoort u de klanken van het noorden.

Het is niet voor het eerst dat beide koren samen een concert verzorgen. In oktober 2013 gaven beide koren een zeer geslaagd gezamenlijk concert in de kerk in Diever.

Het concert op 11 maart vindt plaats in de dorpskerk aan het Oosteinde in Wapserveen en begint om 15:00 uur. Na afloop van het concert kunnen bezoekers een kopje thee of koffie nuttigen.

Meer informatie

Projectkoor Gabriel Fauré
www.projectkoorgabrielfaure.nl
faurekoor@gmail.com

Kamerkoor Matricale
www.matricale.nl/
info@matricale.nl

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu