Home / Cultuur / Expositie met Sari Piek en Maurice den Boer 4 maart tot en met 27 mei

Expositie met Sari Piek en Maurice den Boer 4 maart tot en met 27 mei

Trots kondigen wij u de expositie aan met de bronzen beelden van Maurice den Boer en tekeningen en schilderijen van Sari Piek. Zondagmiddag 4 maart van 14.00 tot 17.00 uur is de opening in de Galerie, Molenweg 36 in Giethoorn. Met pianomuziek van Ludovico Einaudi door Dapper Bruijn en een hapje/drankje geserveerd door Jord Bijkerk. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Sari Piek (1957, Giethoorn) schildert met losse toets vooral mensen. Foto’s maakt zij toevallig onderweg ter inspiratie, zodat zij ‘een’ mens of ‘een’ gezicht tekent of schildert. Maurice den Boer (1975, Schiedam) beheerst alle aspecten van het bronsgieten. Hij ontwerpt penningen, beelden van paarden, figuren uit de klassieke mythen, in alle formaten.

Verder roestvrij stalen objecten van Ronald A. Westerhuis, zilveren sieraden van Hanne Ruiter, collages van Bernadette Brefeld en schilderijen van Jason Meyers en Frea Lenger. Het einde van de expositie vieren we met een Dichtersmiddag op 27 mei: Alexander van Wassenaer, Frouwkje Zwanenburg en Walter Pool. Bundels Uitgever Cees Duine zijn van: Peter van Straten geïllustreerd door Siegfried Woldhek, Kees Blokland geïllustreerd door Famke Hajonides, Walter Pool, Carla Dura geïllustreerd door Martina Wagner-Mohr, Lomme van der Veer geïllustreerd door Berber van der Veer en Wiegen den Uyl, Ronald Beijl geïllustreerd door Marije Bouman, Frouwkje Zwanenburg geïllustreerd door Joke Konijn en J.C.Bloem met “Ik heb van ’t leven vrijwel niets verwacht”.

Op de foto “Veulens” van Maurice den Boer

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu