Home / Bedrijfsnieuws / PvdA-kandidaten Steven Bunt en Wim Konter kijken naar nu en naar de toekomst

PvdA-kandidaten Steven Bunt en Wim Konter kijken naar nu en naar de toekomst

Steven Bunt uit Giethoorn en Wim Konter uit Vollenhove hebben elk oog voor nu en voor de toekomst. Beiden zijn getrouwd en in het gelukkige bezit van kinderen. Wim Konter: ‘Mijn ambitie is verder bouwen aan een toekomstbestendige gemeente Steenwijkerland. Een gemeente waar het prima wonen, werken en leven is voor iedereen. Nu, maar ook in de toekomst’. Steven Bunt: ‘Ik ben de politiek in gegaan omdat ik mij in wil zetten voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Ik vind het belangrijk dat ouderen in Steenwijkerland in de kernen en wijken kunnen blijven wonen, dat vraagt anders denken en doen dan we gewend zijn: bijvoorbeeld het faciliteren van kleinschalige nieuwe woonvormen’.

Water
Wim Konter vraagt vooral aandacht voor een toekomst met water: ‘De toekomst kent vele kansen, maar ook bedreigingen. Ik wil de kansen benutten en de bedreigingen tegengaan. De bedreiging ‘klimaatverandering’ vraagt voortdurend onze aandacht. Hier speelt de vraag hoe op een verantwoorde manier om te gaan met water een belangrijke rol. Het water te beheersen en te beheren, zodanig dat nu, en in de toekomst, er ruimte is om te leven rond en met water. Ik laat me de komende periode graag inspireren door de combinatie van water en de diversiteit van (water)belangen die spelen binnen de gemeente Steenwijkerland. Ik daag iedereen uit om hierin samen op te trekken. In ieder geval mag men van mij honderd procent, nee: twééhonderd procent inzet verwachten op de thema’s ‘voldoende schoon water’ en ‘genieten van water’. Daar mag ik op afgerekend worden!’

Cultuur
Nummer 2 op de PvdA-lijst Steven Bunt: ‘Als wetenschappelijk onderzoeker en docent in Groningen houd ik mij bezig met sociale kwetsbaarheid van oudere mensen. Het is van ontzaglijk belang dat ouderen in hun eigen wijken en kernen kunnen blijven. Daar wil ik mij ten volle voor inzetten. Ook het stimuleren van cultuur en behoud van ons erfgoed is belangrijk omdat het ons bindt. Alle vormen van cultuur moeten toegankelijk en betaalbaar zijn in Steenwijkerland, en elke cultuuruiting is van waarde: van muziekkorpsen en zangkoren tot musea en theater’.

Bekijk ook

Kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Natuur en …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X