Home / Bedrijfsnieuws / Voortvarende start Energie Coöperatie Oldemarkt wordt door gemeente Steenwijkerland beloond met startkapitaal

Voortvarende start Energie Coöperatie Oldemarkt wordt door gemeente Steenwijkerland beloond met startkapitaal

Vanaf oktober vorig jaar is er in Oldemarkt hard gewerkt aan de oprichting van een energiecoöperatie met als doel om in Oldemarkt gezamenlijk een fors aantal zonnepanelen te plaatsen op het dak van een van de bedrijfsgebouwen op het bedrijventerrein de Boterberg.

Inmiddels is er duidelijkheid over de plek waar de panelen geplaatst gaan worden (de voormalige drukkerij in Oldemarkt). De eigenaar van het pand, John Mayer van Wolvega Vastgoed, heeft aangegeven graag mee te werken aan dit duurzame initiatief. Verder is duidelijk hoe groot de belangstelling voor deelname aan de coöperatie is en ook zijn alle verdere formaliteiten zoals de feitelijke oprichting van de energiecoöperatie met behulp van notaris Landman uit Meppel afgerond.

De bestuursleden – Hans Schiphorst (voorzitter), Marius Roel (secretaris), Sjoerd Bakker (penningmeester), Hans de Lange en Henk Plat – zijn blij met de brede belangstelling voor het initiatief. ‘Inmiddels zijn er ruim 35 personen die gaan deelnemen. In totaal gaat het daarbij om ongeveer 400 zonnepanelen. We merken dat – nu het echt gaat gebeuren – de belangstelling om deel te nemen nog groeit. Wekelijks melden zich nog nieuwe belangstellenden’, aldus de bestuursleden van de coöperatie. ‘We merken daarbij ook dat de discussies over gaswinning in Groningen voor veel mensen een extra stimulans vormen om na te denken over verduurzaming van ons energieverbruik.’

Wethouder Oene Akkerman zal op maandag 26 februari om 15.30 uur op de locatie waar de zonnepanelen geplaatst gaan worden (voormalige drukkerij, Weerdijk 4 in Oldemarkt) aan het bestuur van de Energie Coöperatie Oldemarkt een cheque van € 10.000,- overhandigen. Wethouder Oene Akkerman: ‘De transitie naar meer duurzame energie staat bij ons hoog op de agenda. Om die reden ondersteunen we als college dit initiatief van harte. Fantastisch om te merken dat inwoners zelf ook het initiatief tot die transitie nemen. In Oldemarkt gebeurt dat in een tempo waar ik m’n petje voor afneem.’

Bekijk ook

Vereniging O.P.A, gewijzigde haaldag

Omdat het volgende week Pinksteren is zijn de perswagens niet beschikbare op onze reguliere haaldag. …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X