Home / Bedrijfsnieuws / Woningvoorraad in 2017 meer dan gemiddeld gestegen

Woningvoorraad in 2017 meer dan gemiddeld gestegen

In 2017 zijn in totaal 148 nieuwe woningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Dat blijkt uit het overzicht van het aantal gereedgemelde woningen in 2017. Het aantal ligt boven het gemiddelde van 117 nieuwe woningen per jaar. Wethouder Oene Akkerman: ‘In deze cijfers zie je duidelijk de aantrekkende woningmarkt terug. De verkoop van kavels heeft, na de mindere jaren die we gehad hebben, een wat langere aanloop nodig. In 2017 zijn 35 kavels verkocht. We verwachten dat in 2018 dat aantal zo rond de 50 komt te liggen.’

In de Woonvisie Steenwijkerland 2017-2021 en in de woonafspraken met de provincie wordt uitgegaan van gemiddeld 117 nieuwe woningen per jaar. De afgelopen jaren werd dit aantal door de economische crisis niet gehaald. Met het aantal van 148 nieuwe woningen, is in 2017 het herstel van de woningmarkt duidelijk zichtbaar. De verkoop van particuliere kavels bleef steken op 35 kavels. Dit is lager dan het verwachte aantal van 45 kavels.

Wethouder Oene Akkerman: ‘We verwachten dat het aantrekken van de woningmarkt ook de komende jaren doorzet. Dat neemt niet weg, dat we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en de fasering van onze woningbouwprojecten aanpassen als dat nodig mocht blijken. Een mooie constatering is, dat de cijfers laten zien dat bijna alle huidige bouwplannen worden uitgevoerd. En dan gaat het om het brede scala van sociale huurwoningen, appartementen, twee-onder-een-kap en vrijstaand. Daarmee worden zoveel mogelijk doelgroepen bediend.’

 

Bekijk ook

Vaartocht bij volle maan

Varen terwijl de zon ondergaat en de maan opkomt en genieten van de rust in …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X