Home / Nieuwe berichten / Workshop 3D printen met Tinkercad

Workshop 3D printen met Tinkercad

In Bibliotheek Steenwijk, wordt beneden in het KennisLab op zaterdag 24 februari een workshop 3D-printen gegeven. Met het relatief eenvoudige online 3D-tekenprogramma Tinkercad gaat u een eigen 3D-print maken. Iedereen vanaf 16 jaar en met enige computerervaring is welkom.  Wegens een beperkt aantal beschikbare plaatsen is opgave vooraf noodzakelijk. Opgeven kan in Bibliotheek Steenwijk of via de website: www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl

Aanvang 10.00 uur. De workshop duur 2,5 uur.  Kosten: Bibliotheekleden €10,- | niet-leden €12.50 (incl. materiaalkosten).

3D-printen is toch veel te ingewikkeld? Dat doen alleen techneuten en bedrijven? Echt niet! De 3D-printer wordt steeds betaalbaarder en iedereen kan het leren.  Kom naar deze workshop en probeer het gewoon eens uit.  In deze workshop vertellen we kort iets over de mogelijkheden van het 3D-printen, leer je een eenvoudig 3D-model maken in Tinkercad en  natuurlijk de 3D-printer te bedienen.  Er is vrijheid om een eigen model te ontwerpen of u volgt de klassikale instructie om tot een eindproduct te komen. Het 3D-model dat u in deze workshop ontwerpt, wordt uitgeprint. Afhankelijk van de printtijd gebeurt dit in de workshop en anders op een nader te bepalen moment.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu