Home / Nieuwe berichten / Waarschuwing voor kwaliteit ijs in Steenwijkerland

Waarschuwing voor kwaliteit ijs in Steenwijkerland

Gemeente, politie, hulpdiensten en KNSB waarschuwen voor de kwaliteit van het natuurijs in de gemeente Steenwijkerland. Gebleken is, dat de ijsdikte op veel plaatsen te dun is. Ook is er op tal van plekken nog open water aanwezig. De aangroei van ijs is de gehele week naar verwachting te weinig om veilig te kunnen schaatsen op vaarten, plassen of meren in Steenwijkerland.

Het ijs in de natuurgebieden ziet er op sommige plekken misschien aanlokkelijk uit, maar is niet veilig genoeg om te schaatsen. Aangezien in veel gebieden hulp vaak niet in de buurt is kan schaatsen, zeker alleen, levensgevaarlijk zijn. Daarom roepen gemeente, politie, hulpdiensten en KNSB de mensen op om niet op vaarten, plassen of meren in Steenwijkerland te gaan schaatsen, maar naar ijsbanen te gaan die geopend zijn.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu