Home / Muziek / JUBILEUM MANNENKOOR “DE BRINCKSANGHERS”

JUBILEUM MANNENKOOR “DE BRINCKSANGHERS”

Dit jaar viert het mannenkoor “De Brincksanghers” uit Havelte het 35-jarig jubileum. Het koor, dat destijds aan de stamtafel  is opgericht, bestaat uit een 30-tal leden uit Havelte en omgeving. Het koor staat onder inspirerende leiding van dirigente Trijnie de Boer. Onder haar leiding brengen “De Brincksanghers”  evergreens, Ierse folksongs en countrynummers ten gehore. Naast het eigen concert verlenen “De Brincksanghers” ook hun medewerking aan diverse festiviteiten. “De Brincksanghers” repeteren elke donderdagavond in “De Veldkei”  te Havelte en zijn voortdurend op zoek naar mannelijke zangers die het koor kwalitatief kunnen versterken.

Ter ere van hun 35-jubileum heeft het mannenkoor “De Brincksanghers” een bijzonder concert georganiseerd. Als gastkoor hebben ze hiervoor uitgenodigd het “Enschede’s Byzantijns kozakkenkoor” (EBKK). Een koor dat  jaarlijks vele optredens in heel Nederland verzorgt. Het EBKK brengt zowel Byzantijnse- als Kozakkenliederen ten gehore, deels ingevuld door een aantal fantastische solisten.

Omdat bij een vorig concert met het EBKK, de zaal overvol was en er veel mensen teleurgesteld naar huis gestuurd moesten worden, is voor dit jubileumconcert uitgeweken naar “De Meenthe” in Steenwijk.

Mensen die willen genieten van prachtig, afwisselend koormuziek kunnen dus terecht op:
Zondag 11 maart vanaf 14.30 uur in “De Meenthe” te Steenwijk.
Kaartjes à € 10,– p.p.  zijn te reserveren: aan de kassa, online of telefonisch (0521-514004)
Voor meer informatie kijk op www.brincksanghers.nl

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X