Home / Nieuwe berichten / Voetbalderby verplaatst naar zaterdag 10 maart

Voetbalderby verplaatst naar zaterdag 10 maart

De voetbalderby tussen vv Steenwijk en SV Steenwijkerwold is verplaatst en wordt niet op zondag gespeeld, maar op zaterdagmiddag 10 maart. De wedstrijd begint om 16.00 uur in sportpark De Nieuwe Gagels aan de Middenweg 12 in Steenwijk.

Een derby is altijd een bijzondere wedstrijd, zoals eerder dit seizoen bleek in Steenwijkerwold. Het duel tussen de beide vierdeklassers eindigde op 5 november na een spectaculair scoreverloop in een 3-3 gelijkspel. Voor vv Steenwijk is dit aanleiding geweest om de returnwedstrijd in overleg met Steenwijkerwold te verplaatsen en er een bijzondere happening van te maken. Naast het reguliere (jeugd)voetbal is er die zaterdag in het kader van NL Doet een klusdag met als instreek zowel het gebouw als het sportpark zelf een ‘opknapbeurt’ te geven. De derby vormt de aftrap van de afsluiting van de dag.
Aansluitend op de wedstrijd wordt samen met de supportersvereniging voor iedereen een gezellige avond georganiseerd. In de kantine zal volkszanger Martin van Waveren optreden en gedurende de avond deejay Gerard Huisman de muziek verzorgen.
Er wordt een grote belangstelling verwacht voor dit duel èn de afsluitende feestavond, waarop iedereen van harte welkom is.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu