Home / Nieuwe berichten / Sijperda Zuiderzeerally 2018

Sijperda Zuiderzeerally 2018

Over een aantal weekeinden is het alweer zover. De Sijperda Zuiderzeerally staat dan op zaterdag 17 maart op het programma in de Noordoostpolder. Dit jaar met zes verschillende klassementsproeven waarvan twee volledig nieuwe proeven. Wat dit jaar ook anders zal gaan zijn voor mensen de mensen in de Noordoostpolder is dat er geen rallykrant meer op uw deurmat valt. Hierover leest u meer in dit bericht.

Als je aan mensen in de buurt vraagt over de Zuiderzeerally dan vertellen ze bijna allemaal mooie verhalen over de zaterdagavond rondom de Nagelerweg te Emmeloord. Deze grandioze proef zit er dit jaar ook weer bij en heet dan de Sijperda Super Special. Vanaf een uur of acht scheuren de rallywagens weer over het industrieterrein. Het mooie aan deze proef is dat de wagens meerdere keren voorbij komen omdat het een zogeheten ‘rundkoers’ bevat. In het midden ligt de AGPRO arena. Hierin kun je van echt heel dichtbij de actie meemaken en daarbij ook genieten van een DJ die voor de muziek zorgt en een speaker die de laatste ins en outs van de rally vertelt.

De twee nieuwste proeven die deze editie van de rally kent liggen bij de plaatsen Basse en Oldemarkt. We zijn heel blij om deze twee dijken van proeven deel uit te laten maken van de Sijperda Zuiderzeerally. Daarnaast gaat de rally langs Kampereiland Oost en West en de Worstdijk. De proeven zijn allemaal voorzien van publiekspunten. Dit zijn de punten die voor het publiek toegankelijk zijn gemaakt om de rally vanaf de zijlijn mee te maken. Deze punten vindt u terug in het Sijperda Zuiderzeerallymagazine.

Jarenlang kende de Zuiderzeerally een rallykrant die verspreid werd in de verschillende gemeentes van de Noordoostpolder. Deze krant heeft plaats gemaakt voor een magazine. Wij hebben een sponsor bereid gevonden om dit magazine in samenwerking met onze PR commissie te maken en te laten drukken. Dit magazine zal niet op uw deurmat vallen, maar beschikbaar zijn in de publiekspakketten. Dit jaar is het net zoals vorig jaar mogelijk om van tevoren uw publiekspakket te kopen. Surf naar onze website en kijk dan onder het kopje verkoopinfo voor meer informatie. De publiekspakketten zijn ook te koop op de volgende plaatsen:

Shell, Het Hooiveld 1, Emmeloord
Shell, Lange Dreef 1, Emmeloord
Tank S, Randweg 16, Emmeloord
Tank S, Schroefstraat 18, Lelystad
Shell, De Zuid 41, Dronten
Shell, Zambonistraat 5, Kampen
Shell, Ruxveenseweg 2, Steenwijk
Shell, Flevoweg 2, Vollenhove
Shell Vika, Stationsweg 38, Wezep
Shell Oving, Nieuweweg 101, Hattem
CameraNu Serviceterrein, Paardenmarkt, Emmeloord (vrijdag 16 en zaterdag 17 maart)

Dit jaar zal het start- en finishpodium van de rally niet op de Deel staan, maar op het CameraNU serviceterrein die te vinden is op de Paardenmarkt te Emmeloord. Vanaf het CameraNu serviceterrein zullen de rallywagens vertrekken om naar de proeven te rijden. De meeste wagens zijn op het CameraNu serviceterrein aanwezig tussen 11.45-13.00, 14.30-16.00, 17.00-18.30. 21.00-22.30. Ook zijn er weer allerlei activiteiten georganiseerd waar zowel klein als groot van kan genieten.
Vergeet ons vooral niet te volgen op Facebook en Twitter. En heeft u nog leuke wetenswaardigheden tag ons dan in uw bericht!

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu