Home / Jongeren / Spiekerdorp Wanneperveen

Spiekerdorp Wanneperveen

Spiekerdorp Wanneperveen is eind 2017 ontstaan door een initiatief van een aantal betrokken Venegers. In 2018 zal dit leuke kinderevenement voor het eerst plaatsvinden.

Datum: 9 tot en met 12 mei (woensdag middag tot en met zaterdag).

Doelgroep: Kinderen uit Wanneperveen (en omliggende dorpen: Giethoorn, Nijeveen, Kolderveen en Belt Schutsloot) in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar.

Spiekerdorp
Spiekerdorp is een kinderevenement naar voorbeeld van Huttendorp in Staphorst. Het programma moet nog worden uitgewerkt, maar er zijn ideeën genoeg. Een ding staat vast: We gaan een (kinder)feestje bouwen. Ontwerpen, timmeren, zagen, bouwen, versieren… Meters hout, tientallen pallets, voldoende gereedschap, emmers vol spijkers, eten, drinken… Er komt veel bij kijken. Samen veel plezier hebben en leuke activiteiten ondernemen. Daar gaat het vooral om. In slechts enkele dagen tijd weten de kinderen door naar elkaar te luisteren en met elkaar te overleggen iets heel moois te maken. Spiekerdorp 2018 staat in het teken van het thema ‘Kastelen’.

Vrijwilligers en sponsoren
Zonder vrijwilligers geen Spiekerdorp! Wij werken aan een ‘harde’ kern van vrijwilligers, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft.

Ook zonder sponsoren kan Spiekerdorp niet bestaan. Daarom zoeken wij sponsoren die door middel van een bijdrage in natura en/of een financiële bijdrage dit evenement willen ondersteunen.

Wij zien het al voor ons: Spiekerdorp 2018, 2019, 2020, 2021, 2022… Dan is voldoende draagvlak wel nodig. Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit fantastische nieuwe evenement? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie in te vinden op onze facebookpagina: www.facebook.com/SpiekerdorpWanneperveen

Aanmelden kan via www.wanneperveen.com/aanmelden-spiekerdorp

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X